Un film SF realizat de regizorul Carl Rinsch va fi filmat la Palatul Parlamentului

de:
22 oct. 2016
4 Afișari
Un film SF realizat de regizorul Carl Rinsch va fi filmat la Palatul Parlamentului

Regizorul arată că noul său proiect este un film SF care va descrie o civilizație perfecționată cu ajutorul inteligenței artificiale și a cărei sarcină este de a salva lumea prin acțiuni de natură umanitară, potrivit profit.ro.

„Acțiunea are loc într-un viitor fictiv, când nu mai există state naționale, ci regiuni de dezvoltare ale planetei, care are un guvern internațional. Personajele noastre reprezintă o rasă de oameni mult mai inteligentă și mai bine pregătită fizic, în special pentru a interveni în situații de urgență și calamități naturale, invazii extraterestre etc.”, arată producătorii filmului.

Regizorul a considerat că spațiile din Palatul Parlamentului îl vor ajuta sa creeze atmosfera în care își desfașoară activitatea „sediul Centrului de Ajutor Umanitar”.

„Scenele pe care dorim sa le filmăm la Parlament sunt secvențe ceremoniale, în care este vorba de liderii acestei civilizații avansate. Pe scurt, ei sunt urmăriți de aparatul de filmat în timp ce călătoresc prin clădire. Într-o scenă, Matriarhul societății coboară scara principală. Într-o altă scenă, Patriarhul societății se plimbă pe coridoare, iar în ultima scenă, cele două personaje se întâlnesc. Figurile vor fi filmate într-o sală principală de la parter, pe scări și pe coridoarele de la etajul al doilea. Deși, în aparență, scenele sunt simple, ele ajută la descrierea lumii sofisticate a personajelor”, explică regizorul Carl Risch, care dă asigurări că va surprinde cu respectul cuvenit eleganța impresionantei clădiri a Parlamentului.

Casa de producție ICON Films, cu ajutorul căreia se realizează proiectul, arată, totodată, că realizarea unor secvențe din acest lung metraj în București va aduce un câștig de imagine atât pentru cinematografia din România, cât și pentru țară, fillmul fiind genul de proiect care poate porni curente la nivelul industriei, așa cum s-a întâmplat într-un context similar cu orașe ca Budapesta și Praga.

Conducerea Palatului Parlamentului percepe 5.000 euro pentru o oră de filmare, iar producătorii peliculei au solicitat două ore pentru scenele descrise.

Cookies