Un film documentar dedicat comunității de LOL va avea premierea luni la Opera Națională București. Campionul european „Odoamne” va juca un rol în acesta

27 ian. 2023
178 afișări
Un film documentar dedicat comunității de LOL va avea premierea luni la Opera Națională București. Campionul european „Odoamne” va juca un rol în acesta
Un film documentar dedicat comunității de LOL va avea premierea luni la Opera Națională București. Campionul european „Odoamne” va juca un rol în acesta Sursă foto: Ioan Dăescu

Opera Națională București va găzdui premiera unui film documentar inspirat de unul dintre cele mai populare jocuri video create vreodată, League of Legends (LOL). „Poveşti de pe Rift: România” va putea fi vizionat luni, 30 ianuarie, de la ora 18:30.

Film documentar ce va fi dedicat comunității de LOL va avea premiera luni

Un film documentar, ce se va difuza la Opera Națională București, aduce un omagiu comunității de gameri formată începând cu lansarea jocului LOL și până în prezent. Această comunitate cuprinde jucători casual, jucători hardcore, cosplayeri, artiști, creatori de conținut, dar și publicul interesat de divertisment și esports.

Jocul a atras pasionați de gaming și, astfel, aceștia au devenit profesioniști. În 2022, un jucător român, Andrei Pascu, știut și sub numele de „Odoamne”, a primit titlul de campion european de LOL.

El a câștigat titlul după ce a participat la competiția „League European Championship Summer 2022”, împreună cu echipa sa.

Campionul european joacă un rol important în cadrul filmului documentar. Acesta povestește despre provocările întâlnite de-a lungul carierei de jucător League of Legends și ce înseamnă să îți dedici timpul pentru a deveni esports pro player.

„Poveşti de pe Rift: România” este dedicat jucătorilor de LOL

Andreea Ivănescu, Senior Brand Manager în cadrul Riot Games, transmite că premierea filmului de luni va însemna un moment de celebrare pentru comunitatea de LOL din România:

Este pentru prima dată când un dezvoltator de jocuri şi publisher internaţional realizează un film despre câţiva dintre membrii care au avut un impact în comunitatea de League of Legends de-a lungul timpului. Premiera la Opera Naţională va fi o oportunitate pentru fiecare jucător să cunoască prieteni noi şi să celebreze împreună cu noi povestea incredibilă a comunităţii româneşti.

Experienţa jucătorilor este la baza fiecărui lucru pe care îl facem şi este o adevărată onoare să fim parte din povestea românilor jucători de League. Echipa Riot Games va fi prezentă la eveniment şi abia aşteptăm să ne vedem cu membrii comunităţii.

Regizorul filmului, Toma Nicolau, declară faptul că League of Legends le-a schimbat viața jucătorilor de succes în mai bine:

Filmările au durat mai bine de cinci luni în patru oraşe din trei ţări diferite (Bucureşti, Cluj-Napoca, Berlin şi Malmo). Au fost realizate peste 20 de testimoniale, iar materialul final depăşeşte 90 de minute. Sper să mişte publicul prin poveştile de succes ale oamenilor cărora acest joc le-a schimbat viaţa în mai bine.

Documentarul le este dedicat și altor creatori de conținut români, precum:

  • Creative Monkeys,
  • Octav „ang” Crețu,
  • IceManLucky,
  • Ketaminol,
  • Adrii von B,
  • Bogdan Techeş,
  • Artiștii Cojo şi Bruja, dar și alții.

„Poveşti de pe Rift: România”  va putea fi urmărit și în mediul online, începând cu data de 2 februarie, pe canalul League of Legends România.

Biletele se pot achiziționa de pe siteul Operei Naționale București, accesând ACEST link.

Cookies