Un festival demn de cetatea ciobanului Bucur: Festivalul Mieilor din București. Patru zile cu berbecuți și mioare, la intrarea în Parcul Național

17 mai 2023
4020 Afișari
Un festival demn de cetatea ciobanului Bucur: Festivalul Mieilor din București. Patru zile cu berbecuți și mioare, la intrarea în Parcul Național
Un festival demn de cetatea ciobanului Bucur: Festivalul Mieilor din București. Patru zile cu berbecuți și mioare, la intrarea în Parcul Național. Imagine simbol: Unsplash

Pastramă de oaie, bulz, cârnați de oaie, iar lista continuă, toate adunate în același loc, la Festivalul Mieilor din București, la intrarea în Parcul Național. Târgul începe joi, 18 mai, și ține până duminică, 21 mai.

Festivalul Mieilor are loc la intrarea în Parcul Național din București

Primăvara a venit, Paștele a trecut de ceva timp, dar pofta de o friptură de miel sau un stufat delicios a rămas. Astfel, pofticioșii sunt invitați în acest weekend, din 18 mai și până duminică, 21 mai, pe Bd. Basarabia, la intrarea în Parcul Național la Festivalul Mieilor.

Zeci de preparate tradiționale cu miel, fripturi băițuite și bine perpelite îi așteaptă pe gurmanzi în cadrul unui show gastronomic. Sute de kilograme de carne de miel, la proțap, la grătar, la ceaun, aromatizată cu multe verdețuri, condimente fel de fel sau în baiţuri speciale, cu vin sau bere.

Evident, mielul este vedeta târgului, pregătit în toate formele și pentru toate gusturile. Bucătarii de la The Bridge vor începe spectacolul culinar la Festivalul Mieilor cu preparate care mai de care mai apetisante: Tochitură de miel, ciorbă de miel, cotlet de berbec la grătar și tocăniță de miel, preparatul tradițional românesc ce va fi pregătit din bucăți de miel fragede, gătite împreună cu ceapă, usturoi, roșii și alte condimente, acompaniată bineînțeles de o mămăliguță proaspătă și murături.

Preparate de la stână, gătite de Ciobanul Nicolae

De la prima oră, bucătarii vor perpeli sute de mici, zeci de kilograme de pastramă, cotlete și o mulțime de salate de primăvară și garnituri. La târg va fi prezent și Ciobanul Nicolae, cunoscut pentru preparatele de la stână, și va pregăti pentru toți cei prezenți următoarele bunătăți: tocăniță de miel, miel la tavă, la cuptor sau la rotisor, miel la proțap, friptură de miel în vin sau bere, pulpe de miel la grătar și multe alte,  specialități tradiționale, din inima Maramureșului.

Ciobanii au adus de la stână pastrama de oaie, brânza pentru un bulz imens ce se va rumeni la grătar, dar și cârnați ciobănești de oaie pentru tocănițe și tochituri delicioase, așa cum numai ciobanii știu să prepare în vârf de munte!

Totodată, vizitatorii vor avea ocazia să se înfrupte din fripturi cu cărnuri aromate și mâncăruri la ceaun cu nemiluita, sau deserturi tradiționale numai bune de devorat sau de luat la pachet: plăcinte, cozonaci și poale-n brâu, dulciuri și dulcețuri, gogoși, clătite, prăjituri de casă, miere, dulcețuri, siropuri și sucuri naturale, prăjituri, baclavale și alte bunătăți.

Cel MAI NEAOȘ FESTIVAL al MIEILOR își deschide porțile începând de joi, 18 mai şi până duminică, 21 mai, pe BULEVARDUL BASARABIA, intrarea de la Parcul Naţional!, transmit organizatorii.

Sursa foto: autenticevents.ro
Sursa foto: autenticevents.ro
Cookies