Un fel de sfidare cosmică. Îmbrăcați în culorile Ucrainei, 3 cosmonauți ruși au mers pe Stația Spațială Internațională

19 mart. 2022
389 Afișari
Un fel de sfidare cosmică. Îmbrăcați în culorile Ucrainei, 3 cosmonauți ruși au mers pe Stația Spațială Internațională
Un fel de sfidare cosmică. Îmbrăcați în culorile Ucrainei, 3 cosmonauți ruși au mers pe Stația Spațială Internațională. Sursa foto: Captură YouTube/ Роскосмос ТВ

Trei cosmonauți ruși s-au prezentat la Stația Spațială Internațională îmbrăcați în culorile drapelului Ucrainei: galben și albastru. Este primul echipaj care ajunge pe stația spațială de la începutul războiului declanșat de Rusia.

Îmbrăcați în culorile Ucrainei, 3 cosmonauți ruși au mers pe Stația Spațială Internațională

Aflați la bordul navei spațiale Soyuz MS21 din Kazahstan, cei 3 cosmonauți ruși au zburat spre Stația Spațială Internațională. Capsula în care se aflau cosmonauţii Oleg Artemyev, Denis Matveyev şi Sergey Korsakov a decolat vineri de la Baikonur și a acostat pe platforma orbitală trei ore mai târziu.

Inițial, bărbații aveau echipamente albastre, dar când a venit momentul unei poze de grup, cei 3 cosmonauți s-au afișat în costume galbene cu dungi albastre. Încă nu se știe motivul pentru care cosmonauții au ales să-și schimbe echipamentele și ce mesaj au vrut să transmită bărbații sau dacă a existat vreun mesaj subtil, potrivit Daily Mail.

Cosmonauții au fost întâmpinați pe Stația Spațială Internațională de o echipă alcătuită din doi ruși, patru americani și un german.

Un fel de sfidare cosmică

Cosmonautul care conduce echipajul a fost întrebat despre echipamentele în culorile drapelului Ucrainei în momentul în care noii sosiți au putut să vorbească cu familiile de pe Pământ.

Oleg Artemyev a declarat că fiecare echipaj are dreptul să-și aleagă propriile echipamente de zbor, astfel încât să nu arate toate la fel. A venit rândul lor să aleagă culoarea pentru costume și aveau prea multe galbene.

„A venit rândul nostru să alegem o culoare. Dar, de fapt, acumulasem mult material galben, așa că trebuia să-l folosim. De aceea a trebuit să purtăm galben”, a declarat cosmonautul rus Oleg Artemyev, conform sursei citate.

Imaginile cu cei trei cosmonauți ruși îmbrăcați în echipamente de zbor în culorile drapelului Ucrainei au ajuns atât în presa internațională, cât și pe rețelele de socializare. Oamenii sunt curioși dacă aceștia au vrut să-l sfideze pe Vladimir Putin.

Cookies