Un fel de easybox la primărie, cutia ferecată unde funcționarul îți lasă actele, bucureșteanul din Sectorul 2 se duce cu codul și scapă de ghișeu

27 mart. 2024
5265 Afișari
Un fel de easybox la primărie, cutia ferecată unde funcționarul îți lasă actele, bucureșteanul din Sectorul 2 se duce cu codul și scapă de ghișeu
Un fel de easybox la primărie, cutia ferecată unde funcționarul îți lasă actele, bucureșteanul din Sectorul 2 se duce cu codul și scapă de ghișeu | Captură ecran: Radu Mihaiu - Facebook

Primăria 24/7, un nou serviciu disponibil pentru bucureștenii din Sectorul 2. Este vorba despre un smart locker din care locuitorii își pot lua în orice zi și la orice oră diferite documente, explică Radu Mihaiu.

Smart locker pentru documente, un nou serviciu pentru bucureștenii din Sectorul 2

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a explicat cum funcționează acest nou serviciu, însă nu a menționat de când poate fi folosit de bucureșteni.

Una dintre cele mai enervante interacțiuni pe care o poți avea cu primăria este când trebuie să-ți ridici niște documente emise deja. Pentru că trebuie să iei liber de la serviciu ca să vii în timpul programului primăriei să-ți ridici documentele.

Există varianta și să-ți ridici documentele online, dar asta înseamnă că ele nu au semnătura olografă pe care o cer foarte multe instituții.

Și există cea de-a doua variantă, care cred că este o inovație la nivelul Bucureștiului, această primărie 24/7, în care îți lași numărul de telefon la registratura primăriei și atunci când documentele sunt gata, ele sunt depuse în acest smart locker de unde le poți ridica primind un SMS cu QR code.

În filmarea publicată de primar pe pagina de Facebook, acesta arată cum poate fi folosit smart locker-ul din Sectorul 2.

Merg cu acest QR code, apăs pe ridicare și apoi îl scanez.

Noul serviciul poate fi folosit la orice oră, în weekend sau în zilele de sărbătoare care sunt libere. Mulți dintre cetățeni erau nevoiți chiar să-și ia liber de la muncă pentru a-și ridica documentele în timp util de la primărie.

Radu Mihaiu a mai menționat că se lucrează și la un serviciu de depunere a documentelor similar celui de ridicare. Până acum sunt doar promisiuni.

Muncim acum să ne asigurăm că putem face procesul și de depunere de documente să fie foarte similar. Doar că la depunere, de cele mai multe ori, oamenii au nevoie de un pic de sprijin, în așa fel încât să știe că au depus toate documentele.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies