ARHIVA B365

Un fals inginer din Bucureşti a încasat 200.000 euro din contracte de reabilitare termică

Un bucureştean a jucat rolul unui specialist în construcţii, timp de doi ani de zile, perioadă în care a încasat 200.000 de euro.

Falsul inginer, pe nume Andrei Caterin, şi-a regizat filmul încă din 2010, atunci când a fost ajutat să-şi întocmească o diplomă falsă, cu specialitatea inginer, emisă de o universitate din Ploieşti. Până în luna martie a acestui an, bărbatul i-a indus în eroare pe patronii unei societăţi comerciale din Bucureşti, acolo unde s-a angajat cu acte false, relatează adevarul.ro.

Scopul lui a fost de a întocmi cât mai multe contracte de reabilitare termică a blocurilor din Bucureşti, şi supraevaluarea bunurile vândute.

Anchetatorii au stabilit că bucureşteanul a prejudiciat mai multe firme cu 870.000 lei (echivalentul a 200.000 de euro), suma fiind stabilită printr-o expertiză contabilă.

Andrei Caterin este acuzat de către ofiţerii Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române de gestiune frauduloasă, înşelăciune şi uz de fals şi nu mai are voie să părăsească ţara.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button