Un fals doctor din București a furat aproape 3.000 de lei de la un bătrânel. L-a păcălit cu medicamente

10 iun. 2022
254 Afișari
Un fals doctor din București a furat aproape 3.000 de lei de la un bătrânel. L-a păcălit cu medicamente
Un fals doctor din București a furat aproape 3.000 de lei de la un bătrânel. L-a păcălit cu medicamente

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a anunțat că joi, 9 iunie 2022, a fost reținut un bărbat ce s-a dat drept doctor, pentru a profita de naivitatea unui bătrânel.

Bătrânel din București, păcălit de un fals doctor

Un bărbat în vârsta de 35 de ani a fost reținut joi, 9 iunie 2022, de către agenții din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. Bărbatul este cercetat acum pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

Conform probelor ce au fost administrate în cauză, până la acest moment, s-a constata că bărbatul în vârstă de 35 de ani, ce s-a recomandat drept medic, a profitat de naivitatea bătrânului în vârsta de 77 de ani. Întâmplarea a avut loc în Sectorul 5 al Bucureștiului.

Cei doi au interacționat inițial pe stradă, ca mai apoi, falsul doctor să intre în locuința bătrânului pretinzând că are nevoie de bani pentru a cumpăra anumite medicamente. Victima i-a dat acestuia o importantă sumă de bani.

Bătrânul a mers cu presupusul medic la un bancomat, de unde a retras suma de 2.900 de lei, pe care i-a dat acestuia. După ce a luat banii de la victimă, bărbatul de 35 de ani a părăsit zona respectivă.

Bărbatul este cunoscut pentru comiterea acestor gen de infracțiuni

Cercetările în această cauză, au fost demarate în data de 13 mai 2022, de către agenții din cadrul Secției de Poliție 24. Conform comunicatului, bărbatul este cunoscut deja de către organe ca având preocupări ilegale.

În data de 9 iunie 2022, a fost pus în aplicare un mandat de percheziție, în județul Dâmbovița, la domiciliul bărbatului de 35 de ani.

Polițiștii l-au depistat și l-au audiat, iar mai apoi acesta a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore. Ulterior aceste rețineri, magistrații au dispus măsura arestării preventive.

La acest moment cercetările sunt continuate în cadrul Secției 24 de Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

Cookies