Un europarlamentar german cere Consiliul General suspendarea șefului ASPA după declarații nefondate

de:
02 feb. 2015
0 Afișari
Un europarlamentar german cere Consiliul General suspendarea șefului ASPA după declarații nefondate

Europarlamentarul german Stefan Eck a luat cuvântul în ședința de luni a Consiliului General al Municipiului București, acuzându-l pe Răzvan Băncescu, manager de proiect la ASPA, că discreditează asociațiile și organizațiile de protecție a animalelor din România, Germania și Danemarca, acuzându-le fără dovezi că ar fi rețele mafiote care fac trafic cu animale pentru experimente și pentru zoofilie. Mai multe, a declarat Eck, fără a prezenta probe, a discreditat în acest fel și Justiția din Germania și Danemarca, dând de înțeles că ar fi permis maltratarea a mii de animale. „Declarațiile lui Băncescu amintesc de propaganda mincinoasă a dictatorului Ceaușescu” – a declarat Eck în fața consilierilor generali. „În interesul unei bune relații între cele două țări vă solicit să vă distanțați de aceste declarații și să luați măsuri între care și suspendarea directorului. Dacă situația va rămâne fără măsuri disciplinare, voi presupune că această campanie e sprijinită de Consiliul General și voi ruga Guvernul GErman și Parlamentul European să transmită o notă de protest. Nu lasati ca o singura persoana cu in asemenea comportament sa puna in pericol relatia de prietenie dintre 2 tari”. – a conchis europarlamentarul. 

Consilierii generali au avut reacții diverse la mesajul europarlamentarului german. Grațiela Drăghici, din partea PSD, a declarat, practic, că această chestiune nu intră în atribuțiile unui europarlamentar: „Îi atrag atenția domnului europarlamentar că, deși Consiliul GEneral e un for democratic al Bucureștiului, misiunea pentru care a fost ales în Parlamentul European este să propună politici publice, care să devină directive europene. Prezența sa în Consiliul General al Municipiului București, acuzațiile și amenințările la adresa CGMB și a executivului sunt un abuz” – a spus Grațiela Drăghici. „Nimeni și nimic nu îi dau dreptul să ceară demisia unui director, atribuție a executivului”, a adăugat aceasta.

De cealaltă parte, Mircea Raicu, de la PDL, a sugerat un examen psihologic pentru Răzvan Băncescu. „I-aș recomanda Primarului General să îi solicite domnului Băncescu o evaluare psihologică. Omul are ceva pe bască. Vă cer să luați urgent măsuri” – a spus Mircea Raicu.

La rândul său, Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat: „Directorul care a făcut aceste afirmații este într-o anchetă a structurilor care se ocupă cu această chestie. Când o să avem un răspuns, vi-l transmit.” 

Vă reamintim că în 15 ianuarie, Răzvan Băncescu a susținut o Conferinţă de presă şocantă la ASPA, cu fotografii cu pornografie zoofilă, prezentate drept probe.

Cookies