Un elicopter a aterizat în parcarea sediului MAI din București. Mai multe surprize pregătite pentru copiii așteptați la Ziua Porților Deschise

30 mai 2022
2902 Afișari
Un elicopter a aterizat în parcarea sediului MAI din București. Mai multe surprize pregătite pentru copiii așteptați la Ziua Porților Deschise
Un elicopter a aterizat în parcarea sediului MAI din București. Mai multe surprize pregătite pentru copiii așteptați la Ziua Porților Deschise. Sursa foto: Captură Facebook/ Ministerul Afacerilor Interne, Romania

Scenă incredibilă în București, luni dimineață. Un elicopter a aterizat în parcarea sediului MAI. Aceasta este una dintre suprizele pregătite de Ministerul Afacerilor Interne pentru copiii care participă la Ziua Porților Deschise.

Un elicopter a aterizat în parcarea sediului MAI din București

Un elicopter a aterizat în această dimineață la sediul MAI din București. Din fericire, nu a fost vorba de nicio misiune de salvare, ci este o surpriză pregătită pentru Ziua Porților Deschise, eveniment organizat de Ministerul Afacerilor Interne.

Imaginile cu elicopterul au fost publicate pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne din România.

MAI organizează luni, 30 mai 2022, evenimentul Ziua Porților Deschise pentru Copii, în intervalul orar 08:30 – 13:30.

Copiii sunt așteptați la Ziua Porților Deschise

Atât copiii care participă la eveniment, cât și adulții care îi însoțesc vor avea ocazia să viziteze clădirea MAI, inclusiv biroul ministrului, Sala de Marmură, Sala de Briefing, dar și celebrul balcon.

Cu ocazia evenimentului au fost amenajate standuri expoziționale ale Poliției Române, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Jandarmeriei Române, Poliției de Frontieră, Inspectoratului General pentru Imigrări, Inspectoratului General de Aviație și ale altor structuri MAI. Cei mici vor avea ocazia să vadă materiale, echipamente, dar și autospeciale folosite în activitatea zilnică a autorităților.

Printre acestea se află un elicopter, laboratorul criminalistic, motociclete SMURD, mașini de pompieri, autospeciale dotate cu sisteme de supraveghere a frontierei, potrivit informațiilor oficiale transmise de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

De asemenea, la standurile de prezentare vor fi expuse și documente de epocă, drapele de luptă, specimene ale unor documente de călătorie şi de identitate, înscrisuri referitoare la istoria MAI și Cartea de onoare.

Totodată, la eveniment vor participa și câini și cai care acordă sprijin efectivelor MAI în îndeplinirea misiunilor.

Cei mici vor avea ocazia să vadă demonstrații de dresaj canin, exerciții de gimnastică și scrimă, demonstrații de acordare a primului-ajutor medical. De asemenea, vor avea ocazia să folosească o armă cu laser – replică a unei arme de tir și să participe la simulări ale unor situații de urgență în propria locuință pentru a învăța cum trebuie să reacționeze în astfel de cazuri.

În plus, în cadrul evenimentului vor fi și mini-spectacole de dans și muzică oferite de mai multe trupe de copii.

Vizitatorii cu vârsta de peste 14 ani vor putea intra în sediul MAI pe baza cărții de identitate.

Cookies