Incident aviatic în București. Un elicopter a aterizat în mijlocul Pieței Charles de Gaulle din Capitală FOTO

15 iul. 2021
7632 Afișari
Incident aviatic în București. Un elicopter a aterizat în mijlocul Pieței Charles de Gaulle din Capitală FOTO
Incident aviatic în București. Un elicopter a aterizat în mijlocul Pieței Charles de Gaulle din Capitală

Incident aviatic în București. Un elicopter american a aterizat în mijlocul Pieței Charles de Gaulle din Capitală. Acesta a dărâmat doi stâlpi de iluminat de pe Bd. Aviatorilor.

Incident aviatic în București. Un elicopter a aterizat în mijlocul Pieței Charles de Gaulle din Capitală. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

UPDATE: Ambasada SUA a oferit o primă reacție oficială.

„Ambasada SUA a luat cunoștință de incident și urmărește îndeaproape evoluțiile. Înțelegem că nu au existat răniți. Lucrăm alături de partenerii noștri români pentru rezolvarea situației și vom furniza informații actualizate pe măsură ce vor deveni disponibile”, potrivit unui comunicat al biroului de presă.

UPDATE: Șeful statului major al Forțelor Aeriene a anulat Ziua Aviației, potrivit surselor Digi24.

Un elicopter a aterizat în mijlocul Pieței Charles de Gaulle din București

Este vorba despre un elicopter american care survola zona Bd. Aviatorilor din București. Se pare că acesta a pierdut din altitudine și a lovit doi stâlpi de pe marginea șoselei.

Piloții americani au fost obligați să aducă elicopterul la sol și au aterizat în zona Piața Charles de Gaulle.

Este vorba de un elicopter de tip Black Hawk care participa la pregătirile pentru Ziua Aviației. Aceasta urma să aibă loc pe 20 iulie.

Foto: Paolo Barbieri/ B365.ro.

Foarte multe mașini erau în zonă în acel moment, dar din fericire nimeni nu a fost rănit. O dubă a fost avariată de unul dintre stâlpi. Nici militarii americani nu au fost răniți, iar elicopterul a fost avariat.

Recomandăm și: Zeci de aeronave de luptă și elicoptere zboară deasupra Capitalei timp de cinci zile. Forțelor Aeriene Române au dat de veste

Cel mai probabil a fost vorba de o eroare de pilotaj. La fața locului sunt militarii americani și polițiștii români. Pentru moment, Ambasada Statelor Unite ale Americii nu a oferit un răspuns.

Foto: Paolo Barbieri/ B365.ro

Traficul în zonă este blocat pe Bulevardul Kiseleff.

Incident aviatic în București

Imediat după ce au coborât din elicopter, militarii americani au început să verifice elicopterul.

Incidentul aviatic s-a produs în timpul unui zbor de antrenament pe care militarii americani îl pregăteau pentru Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene.

Recomandăm și: Spectacolul aviatic BIAS 2021 a fost amânat. Care este noua dată

Foto: Captură ecran Digi24

Amintim că, în perioada 12 iulie – 16 iulie 2021, adică începând de luni și până vineri se vor efectua o serie de zboruri de antrenament între județu Ilfov și municipiul București. Potrivit autorităților, zborurile sunt executate la o înălțime de 100 de metri față de sol.

Astfel, aeronave de luptă, avioane de transport și multe elicoptere vor zbura deasupra Bucureștiului timp de cinci zile, în căldura dogoritoare. Totuși,  Forțele Aeriene Române avertizează că ceea ce vom vedea și auzi sunt de fapt zboruri de antrenament și nu este cazul să întrăm în panică dacă le vedem pe deasupra noastră.

 

Cookies