Un elev de 18 ani din Capitală, la Festivalul de la Cannes, cu o scenetă filmată cu colegii de clasă

de:
20 apr. 2015
0 afișări
Un elev de 18 ani din Capitală, la Festivalul de la Cannes, cu o scenetă filmată cu colegii de clasă

CANNES 2015. Un elev de la Liceul Lazar din Bucuresti devine, la 18 ani, cel mai tanar regizor roman participant pe Croazeta. Scurtmetrajul sau, „Tibi”, ales la Cannes, dar in afara concursului, a fost facut cu ajutorul unor colegi de clasa.

 

Tibi (2015) – TEASER #2: Memory

Tibi (2015) – TEASER #2: MemorySTARRING: Vlad GalerDIRECTED BY: Dan IliuțăCINEMATOGRAPHY: Vlad-Cristian PauPlease choose ”HD” for best quality.In theatres soon! #FilmulTibi

Posted by Tibi on Thursday, April 16, 2015

„Am dezvoltat o oarecare abilitate in a realiza niste scenete cu colegii de clasa, am facut prima sceneta undeva intr-o excursie, cand eram clasa a IV-a. Nu mi-am imaginat niciodata ca o sa ajungem aici”, a spus Dan Iliuta, regizor, citat de stirileprotv.ro.

Trei filme romanesti, in selectia finala a Festivalului de la Cannes

In selectia finala a Festivalului de la Cannes sunt trei filme romanesti: „Comoara”, in regia lui Corneliu Porumboiu, si „Un etaj mai jos”, regizat de Radu Muntean, concureaza la sectiunea „Un certain regard”, in timp ce scurtmetrajul „Ramona” a fost ales la categoria „Semaine de la Critique”.

CANNES 2015. „Comoara” spune, cu umor, povestea a doi vecini care pleaca in cautarea unei comori. Unul dintre ei crede ca strabunicul sau ar fi ingropat-o in curtea casei. In rolul principal este Cuzin Toma, care apare in film alaturi de fiul sau. Pelicula, aflata in competitie la sectiunea „Un certain regard”, va avea premiera mondiala chiar la Cannes.

„E cea mai importanta piata de film, acolo vin foarte multi distribuitori, daca filmul functioneaza si e placut, dupa aia sansele sunt mult mai mari ca filmul sa fie distribuit in diferite teritorii”, a spus regizorul Corneliu Porumboiu.

Tot la categoria „Un certain regard” a fost selectat si filmul lui Radu Muntean, „Un etaj mai jos”. Acesta reda povestea unui martor la o crima petrecuta pe o scara de bloc.

„E un film care te indeamna sa te gandesti la niste lucruri la care nu te-ai gandi sau poate le-ai luat de bune, nu le-ai judecat in profunzime. Selectia intr-un astfel de festival ajuta foarte mult filmul sa se vanda, sa circule prin lume si ajuta chiar si publicul din Romania”, a spus regizorul Radu Muntean.

CANNES 2015. In competite la Cannes este si scurtmetrajul „Ramona”, in regia lui Andrei Cretulescu. Acesta va fi difuzat in carul sectiunii „Semaine de la Critique”.

Cookies