Un elev cu autism din București a fost eliminat cu nota 1 la Evaluarea Națională. Acesta ar putea da examenul în sesiunea specială

23 iun. 2021
338 Afișari
Un elev cu autism din București a fost eliminat cu nota 1 la Evaluarea Națională. Acesta ar putea da examenul în sesiunea specială

Un elev cu autism din Capitală a fost eliminat din cadrul probei scrise de Limba și literatura română de la Evaluarea Națională, susținută marți. Acesta a primit nota 1 deoarece a fost prins cu telefonul mobil asupra sa. Acesta ar putea susține din nou examenele în cadrul sesiunii speciale.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), elevul a fost prins cu telefonul asupra sa, deoarece acesta ar fi uitat să îl predea supraveghetorilor înaintea începerii examenului.

A fost singurul elev din Capitală eliminat la Evaluarea Națională

Acest caz de eliminare a fost unul izolat, elevul fiind singurul eliminat din întreaga Capitală. Pentru ca elevul să poată susține examenul în sesiunea specială este necesar ca părinții acestuia să ceară acest lucru Ministerului Educației.

„În situația în care familia elevului va solicita Comisiei Naționale înscrierea în sesiunea specială, care va fi organizată în perioada 5-12 iulie, Comisia Națională va dispune o rezoluție pentru această cerere a familiei.

Vom lua în calcul solicitarea familiei, o vom analiza și vom da un răspuns pentru posibila participare în sesiunea specială a elevului”, a spus Maria Manea, secretar de stat în Ministerul Educației, conform Antena 3.

Întrebată dacă există o lege privind gestionarea copiilor cu cerințe educaționale speciale, și dacă această lege a fost respectată, Maria Manea a spus că există în vigoare procedura nr. 1526/DGIP din 2021 care vizează egalizarea șanselor elevilor.

„Prin intermediul acestei proceduri încercăm să le oferim șanse egale copiilor, elevilor să participe la aceste examene naționale”, a mai spus secretarul de stat în Ministerul Educației.

„În situația acestui elev a fost respectat instructajul, nu doar pentru acest elev, ci și pentru toți elevii participanți la examen”, a subliniat aceasta.

În ciuda legii aflate în vigoare, Maria Minea a precizat că familia elevului nu a înaintat o cerere de adaptare a condițiilor de examen către Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Prin urmare, elevul cu pricina a participat la proba scrisă de marți în mod obișnuit, fiindu-i alocate 2 ore, întocmai tuturor elevilor.

Cookies