ȘTIRI

Un elefant și-a ucis însoțitorul și a fugit în junglă cu un copil și părinții lui în spate. VIDEO

Un elefant și-a ucis însoțitorul, în Thailanda, și apoi a fugit în junglă cu trei turiști chinezi, un cuplu și copilul lor, relatează AFP, citată de Agerpres.  Cei trei turiști chinezi „sunt în prezent în siguranță”, a declarat colonelul Thawatchau Thepboon de la poliția din provincia Chiang Mai. Însoțitorul care se ocupa de pachiderm „nu cunoștea bine elefantul”, a spus el.

Imaginile difuzate de postul Trei thailandez îi prezintă pe cei turiștii chinezi îngroziți în timp ce sunt aduși în tabără pe elefant, calmat de alți îngrijitori. 

Numeroși turiști vin zilnic în tabere specializate în plimbări pe spinarea elefanților, simbol al Thailandei, în pofida criticilor asociațiilor de apărare a animalelor care denunță rele tratamente din partea multor călăuze.

„Elefanții sunt puși la muncă zilnic, 365 de zile pe an”, a declarat AFP, Edwin Wiek, membru al asociației Wildlife Friends of Thailand. „Dacă ați fi nevoit să faceți același lucru ați fi stresat. Același lucru este valabil și pentru elefanți. La un moment dat o iau razna și nu mai pot fi controlați”, a precizat el.

În prezent se află în Thailanda 4.000 de elefanți domesticiți și 2.500 în libertate, potrivit ONG-ului de apărare a animalelor Traffick.

În luna iunie, un elefant a ucis un turist thailandez și a rănit un altul într-un restaurant de pe plajă, în timp ce îngrijitorul său era prins într-o discuție cu alte două persoane. Elefanții sunt utilizați masiv în plimbări propuse turiștilor.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button