Un domn din București și-a cumpărat SUV cu trecere de pietoni. Logic, vorbim de un deosebit Mercedes-Maybach parcat elegant pe Șoseaua Nordului

27 mart. 2023
10979 Afișari
Un domn din București și-a cumpărat SUV cu trecere de pietoni. Logic, vorbim de un deosebit Mercedes-Maybach parcat elegant pe Șoseaua Nordului
Un domn din București și-a cumpărat SUV cu trecere de pietoni | Sursa foto: "Ai parcat ca un b@u"/Facebook

Disclaimer: deoarece specialistul nostru în autoturisme – omul care recunoaște modele și motoare după oglinda retrovizoare – nu s-a prezentat la interviul de angajare, am apelat sfintele motoare de căutare ca să nu greșim cu acest SUV deosebit, parcat perfect pe o trecere de pietoni de pe șoseaua Nordului din București.

Laudat fie internetul,  căci am găsit mașina după nume și prenume – Mercedes-Mybach, varianta SIUV, să se vadă și să se simtă de departe. Apoi am zis să punem bani, să ne luăm și noi mașină de-asta cu trecere de pietoni, dar am socotit că, de banii ăia, mai bine ne luăm doua case (una la munte, una la mare), să avem pentru teambuildinguri all seasons. (Serios, o mașină de-asta SH e vreo 200k, am găsit noi o ofertă pe Autovit)

Parcare deosebită în București: roțile încadrează perfect zebra

Revenind la această situație de parcare din oraș, pe care am descoperit-o pe unul dintre grupurile noastre preferate de Facebook, se cheamă  „Ai parcat ca un 🐂 în București” (unii dintre noi tot ezită să scrie „bou”, știm, e un comportament ciudat)

Desigur, cele mai multe comentarii sunt din zona „la cât costă, normal că vine și cu parcare”. Mai e un domn foarte, foarte simpatic care explică foarte clar cum se s-a întâmplat această situație de trafic în București:

Au pus ăștia trecerea pe sub mașina lui, el nu are nici o vină.

Comentariile la această imagine sunt, de fapt, un spectacol în sine:

Trecerea e și parcare de Maybach, se știe.

Știe și el ca pe Nordului, nu merge nimeni pe jos…

La S class are prioritate de Mertz în primul rând, apoi de SUV, pe trecerea de pietoni… și, dacă are ceva apucaturi de bombardier, are și pe linia de tramvai. Dacă nu, rămâne doar tramvai fără prioritate.

Cât mai este amenda pentru parcarea neregulamentară în București

În 2023, punctul de amendă a rămas îngheţat la 145 lei. 

Parcarea neregulamentară e o contravenție care intră în clasa a I-a de amenzi, adică 2 sau 3 puncte de amendă. Astfel, amenda minimă pentru parcare neregulamentară este de 290 de lei, iar cea maximă de 435 de lei. Suplimentar, şoferul se va alege cu două puncte de penalizare.

Dar nota de plată nu e gata, pentru că, în același timp, şoferul este încadrat și la categoria de contravenșii n umită „staționare neregulamentară”. În această situație, legislația prevede o amendă cuprinsă între 580 și 725 de lei, plus trei puncte de penalizare. 

Îți recomandăm să citești și:

 

 

Cookies