Un deținut periculos a evadat în București, deghizat în medic, din Spitalul Bagdasar Arseni. Poliția este în alertă, filtre la ieșirea din Capitală

11 mai 2022
22053 Afișari
Un deținut periculos a evadat în București, deghizat în medic, din Spitalul Bagdasar Arseni. Poliția este în alertă, filtre la ieșirea din Capitală

Este alertă în București unde un deținut condamnat la 23 de ani pentru tâlhărie a reușit să evadeze dintr-un spital din Sectorul 4. El era internat la Spitalul Bagdasar-Arseni și încarcerat la Penitenciarul Rahova. Acum autoritățile sunt în alertă și au pregătit filtre la ieșirile din Capitală. Bărbatul a reușit să înșele vigilența gardienilor după ce a îmbrăcat haine de medic și a ieșit cu masca chirurgicală pe față.

„Marți, în jurul orei 07:17 , deținutul Dincă Adrian Constantin în vârstă de 32 de ani , condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de 23 de ani și 10 luni pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată (234 NCP), clasat în regim maximă siguranță, a părăsit Spitalul “Bagdasar Arseni”din București, unde se afla internat pentru investigații medicale.

În vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: sesizarea Secției 15 și 26 Poliție, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi Secția Urmăriri din cadrul Direcției Generale a Municipiului București, cooperarea cu Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei verificări interne, care să stabilească circumstanțele procedurii evenimentului.

Menționăm că părăsirea de sub escortă fără autorizare este asimilată evadării și se pedepsește conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani.

La momentul evadării, deținutul era îmbrăcat cu pantaloni scurți de culoare bleumarin, tricou bleumarin, halat alb și mască chirurgicală și purta adidași de culoare neagră cu talpă albă.

Pentru orice informație cu privire la persoana în cauz, apelați numărul unic de urgențe 112 sau Penitenciarul București-Rahova la numărul de telefon: 021/420 0810, 0752.090.229”, a declarat purtătorul de cuvânt de la Penitenciarul București-Rahova, inspector de poliție penitenciară Raluca Gheorghe.

Îți recomandăm și:

Cookies