Un deținut a reușit să ia bani de la mai multe persoane din București prin metoda „Accidentul”. Bărbatul a fost ajutat de 3 tineri, care au fost reținuți

12 mai 2024
315 afișări
Un deținut a reușit să ia bani de la mai multe persoane din București prin metoda „Accidentul”. Bărbatul a fost ajutat de 3 tineri, care au fost reținuți
Un deținut a reușit să ia bani de la mai multe persoane din București prin metoda „Accidentul”. Bărbatul a fost ajutat de 3 tineri, care au fost reținuți | Sursa foto: Poliția Capitalei - Facebook

Un bărbat în vârstă de 41 de ani, aflat în penitenciar, a reușit să înșele cu zeci de mii de lei și bijuterii mai multe persoane prin metoda „Accidentul”. Acesta era ajutat de un adolescent de 17 ani și de o tânără de 16 ani. Potrivit Poliției Capitalei, agenții au făcut percheziții domiciliare în București și au fost efectuate verificări în incinta penitenciarului în care se află bărbatul.

Percheziții în București și în incinta unui penitenciar

Poliția Municipiului București – Secția 14 Poliție au făcut percheziții domiciliare în București și au efectuat verificări în incinta unui penitenciar, sâmbătă, 11 mai, într-un dosar penal privind săvârșirea mai multor infracțiuni de înșelăciune și complicitate la înșelăciune.

În fapt, în perioada 02 mai a.c. – prezent, un bărbat, aflat în executarea unor măsuri privative de libertate, încarcerat într-un penitenciar, prin prezentarea unor pretexte nereale și recomandându-se a fi medic la o unitate spitalicească, ar fi invocat anumite evenimente rutiere, accidente suferite de diferite persoane apropiate. Probatoriul administrat a relevat faptul că acesta ar fi contactat persoanele vătămate cu o vârstă înaintată și le-ar fi indus în eroare, determinându-le să remită sume de bani.

Din cercetări, s-a stabilit că banii ar fi fost ridicați de doi bărbați și o femeie, în București și în Brașov, potrivit Antena 3 CNN.

În urma controlului efectuat în incinta penitenciarului, a fost identificat un bărbat, în vârstă de 41 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor. Totodată au fost identificate obiecte cu valoare probatorie, printre care trei telefoane mobile și mai multe cartele telefonice.

Mai multe persoane din București au fost victimele metodei „Accidentul”

Polițiștii arată că pe 3 mai 2024, în jurul orei 23:00, cu ajutorul unui tânăr, în vârstă de 17 ani și a unei tinere de 16 ani, prin prezentarea unor pretexte nereale și recomandându-se a fi medic în cadrul unui spital, ar fi invocat persoanei vătămate, în vârstă de 86 de ani, că fiul său ar fi fost implicat într-un accident rutier. Astfel, au determinat-o să renunțe la suma de 8.200 de lei și aproximativ 10 grame de aur tânărului de 17 ani, care s-ar fi prezentat la domiciliul acesteia din Sectorul 4.

De asemenea, pe data de 8 mai 2024, în jurul orei 17:00, cu ajutorul celor doi tineri, prin prezentarea unor pretexte nereale și recomandându-se a fi medic la o unitate spitalicească, ar fi invocat faptul că fiica sa ar fi fost victima unui accident rutier. Astfel, persoana vătămată, în vârstă de 77 de ani, a fost determinată să-i dea tânărului de 17 ani suma de 8.000 de lei. Acesta s-ar fi prezentat la domiciliul victimei din Sectorul 5.

Pe 11 mai 2024, cu ajutorul unui bărbat de 24 de ani, folosindu-se tot de metoda „Accidentul”, ar fi determinat o altă persoană vătămată, în vârstă de 92 de ani, din județul Brașov, să renunțe la suma de peste 13.000 de lei.

De asemenea, pe 11 mai 2024, în jurul orei 14:00, cu sprijinul Inspectoratului Județean de Poliție Brașov – Serviciul de Investigații Criminale, tânărul de 24 de ani a fost prins în flagrant, imediat după ce ar fi ridicat suma de peste 13.000 de lei de la persoana vătămată, în municipiul Brașov.

Cei trei tineri au fost reținuți și duși la audieri

Cei trei tineri de 17, 16, respectiv 24 de ani au fost conduși la audieri și s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la înșelăciune.

În vederea administrării materialului probator, la data de 11 mai 2024, a fost pus în aplicare și un mandat de percheziție domiciliară, în municipiul București, fiind depistate și identificate celelalte două persoane, tânărul de 17 ani și tânăra de 16 ani.

Totodată, au fost identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză. În baza mandatelor de aducere puse în aplicare, cele trei persoane, tânărul de 17 ani, tânăra de 16 ani și bărbatul de 24 de ani, au fost conduse la audieri. Față de acestea a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la înșelăciune.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies