ARHIVA B365

Manuela Mitrea vrea să interzică total fumatul în cafenele, discoteci, cluburi şi restaurante

Manuela Mitrea spune că a fost şi ea fumătoare, că a reuşit să se lase de acest viciu şi că legea ei are mari şanse să fie adoptată. „La fiecare patru ore moare un român din cauza fumatului. Fumătorii pasivi au cu 30% mai multe şanse să se îmbolnăvească. Această lege, adoptată în multe ţări europene, este necesară şi în România”, a declarat Manuela Mitrea pentru B365.ro.

Deputatul dă ca exemplu oraşul New York, unde fumatul este interzis şi în parcuri. Întrebată despre ce reacţie crede că ar avea patronii din HoReCa, a răspuns tranşant: „Puneţi greşit problema. Eu nu mă gândesc la patroni, ci doar la clienţi. Aşa-zisele spaţii pentru nefumători sunt, foarte rar, bine izolate, aşa că nu reprezintă o soluţie”.

Cei care conduc însă companii din domeniul HoReCa nu sunt prea fericiţi cu această lege. „Este o măsură groaznică. Clienţii sunt, în marea lor majoritate, fumători, aşa că vor reacţiona extrem de negativ. Nu sunt de acord cu această lege, este discriminatorie”, consideră Cristian Răduţu, administrator al clubului Lăptăria lui Enache.

În schimb, Dragoş Petrescu, omul de afaceri care controlează City Grill, Caru’ cu bere şi Hanul Berarilor, deşi crede că va exista un prim impact negativ, consideră că măsura era inevitabilă. „Consumul va scădea pe zona de HoReCa într-o primă fază, dar apoi se va normaliza. Consider că este totuşi o lege normală, adoptată în multe ţări europene. Era inevitabilă adoptarea ei şi în România”, a declarat acesta.

Potrivit Manuelei Mitrea, sunt şi mulţi fumători care sunt de acord cu această măsură. „Când am fost în Varşovia am prins chiar ziua aplicării acestei legi. Nu am văzut oameni care să se isterizeze, restaurantele nu s-au golit iar legea a fost bine primită”, a afirmat deputatul. Mitrea nu ştie încă ce şanse are legea de a fi adoptată, dar beneficiază de sprijinul majorităţii colegilor din PSD.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button