Un depozit din Chiajna ascundea cocaină în cutii de banane. Marfa valora peste 25 de milioane de euro

29 iul. 2021
241 Afișari
Un depozit din Chiajna ascundea cocaină în cutii de banane. Marfa valora peste 25 de milioane de euro
Un depozit din Chiajna ascundea cocaină în cutii de banane

Jumătate de tonă de cocaină în cutii de banane a fost descoperită în Chiajna. Drogurile, care au ajuns în România într-un transport de banane care a trecut prin portul Constanța, venind din Belgia, au fost descoperite ambalate în cutii de banane.

Jumătate de tonă de cocaină în cutii de banane a fost găsită în Chiajna. Din primele informații se pare că drogurile, care au o puritate de 98%, provin din Columbia, și au fost descoperite, întâmplător, la un depozit de legume-fructe din zona Chiajna, importatorul anunțând imediat autoritățile.

Cocaina era ambalată în 40 de cutii care ar fi trebuit să conțină banane, în realitatea acestea fiind pline cu pachete de 10 și 15 kilograme cu droguri.

Un depozit din Chiajna ascundea cocaină în cutii de banane

Autoritățile încearcă acum să afle care era destinatarul final al mărfii și cum a intrat în țară transportul fără un minim control vamal.

Valoarea de piață a cocainei este de cel puțin 25 de milioane de euro.

Conform Europa Liberă, marfa ar fi ajuns în țară fără control vamal din lipsa scanerelor din vămile din România.

Jumătate de tonă de cocaină în cutii de banane descoperită în Chiajna. Scanerele din vămi nu funcționează

Sursa citată precizeză că, din 2016, niciun scaner mobil din cele 15 aflate în vămi nu mai este funcțional, un singur aparat fix de acest tip fiind folosit, din când în când, în portul Constanța Sud. Potrivit ANAF, scanerele mobile nu pot fi folosite deoarece lipsește o autorizație pentru „serviciile de manipulare” a respectivelor aparate.

Nu este prima dată când mari cantități de droguri intră în țară fără probleme și doar norocul a făcut ca marfa să fie găsită. În 2019 valurile Mării Negre au adus peplaja din Năvodari peste 1.000 de kilograme de cocaină.

În luna martie, în București, polițiștii de combatere a criminalității organizate din București și procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au prins în flagrant mai mulți membri ai unei grupări specializate în trafic de droguri și au capturat cantități mari de droguri – cannabis, cocaină, amfetamină și ketamină, dar și sume impresionante de bani.

Atunci, șase persoane au fost prezentate procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală – Secția de Combatere a Traficului de Droguri, cinci dintre ele fiind reținute și, ulterior, arestate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc și de mare risc.

Cookies