Un dealer de droguri care le vindea substanțe interzise elevilor din București a fost reținut. Anchetatori: Bărbatul a făcut peste 60.000 de lei din afacerea ilegală

03 apr. 2023
649 Afișari
Un dealer de droguri care le vindea substanțe interzise elevilor din București a fost reținut. Anchetatori: Bărbatul a făcut peste 60.000 de lei din afacerea ilegală
Un dealer de droguri care le vindea substanțe interzise elevilor din București a fost reținut. Anchetatori: Bărbatul a făcut peste 60.000 de lei din afacerea ilegală. Sursa foto: DIICOT

Un bărbat care comercializa droguri de mare risc în București a fost reținut pentru 24 de ore de către polițiștii antidrog și procurorii DIICOT.

El ar fi comercializat substanțele interzise în cluburile de lux din Capitală, dar și în unele localuri din Centrul Vechi.

Polițiștii i-au găsit bărbatului cantități mari de droguri în locuință

Pe 30 martie 2023, polițiștii au reținut pentru 24 de ore un inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

Cei care cumpărau substanțe interzise de la bărbat erau în mare parte tineri din tot Municipiul București.

La data de 30.03.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

În cauză s-a reținut că, în perioada ianuarie-martie 2023, inculpatul a deținut, în vederea vânzării, o cantitate mare de droguri mare risc, parte din aceasta fiind comercializată în cluburi din București și  consumatorilor, în special tineri, tot din municipiu” a anunțat DIICOT într-un comunicat

În urma percheziției domiciliare efectuate la locuința inculpatului, polițiștii au găsit cantități mari de droguri, precum:

  • peste 1,1 kilograme ketamină
  • 1 kilogram amfetamină( disimulată în congelatorul frigiderului)
  • 80 de grame cocaină
  • circa 300 de comprimate ecstasy
  • o cantitate importantă de substanță psihoactivă sub formă de cristale
  • multe timbre împregnate cu LSD

Toate aceste substanțe interzise au o valoare pe piață de peste 60.000 de euro.

De asemenea, au fost indentificate și ridicate sumele de 61.000 lei, 300 euro și 100 USD.

Pe data de 31 martie 2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a fost sesizat, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Dealerul le-ar fi distribuit droguri elevilor din liceele și școlile din București

Conform Gândul, inculpatul era considerat unul dintre cei mai importanți dealeri care distribuia droguri în liceele și școlile din Capitală.

În același timp, tânărul ducea substanțe interzise în cluburi și la marile festivale de muzică electronică.

Surse judiciare au declarat pentru Gândul că bărbatul ar fi vândut droguri în cluburile din Centrul Vechi și la localurile din Herăstrău.

DIICOT a mai precizat în comunicat următoarele:

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”

Te-ar putea interesa și:

Cookies