Un danez de origine somaleză, reținut de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri

de:
03 mart. 2015
0 Afișari
Un danez de origine somaleză, reținut de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri

Bărbatul este bănuit că ar fi determinat alte două persoane să introducă în România aproximativ 31,6 kilograme cathinone şi cathine, droguri de mare risc.

La data de 2 martie a.c., polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din cadrul Direcției de Combatere a Criminalităţii Organizate – Inspectoratul General al Poliției Române și procurorii D.I.I.C.O.T.– Structura Centrală au depistat un bărbat, cetățean danez de origine somaleză, după ce ar fi preluat droguri de mare risc, de la alți doi bărbați, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

Din cercetări, a rezultat faptul că, în cursul lunii februarie a.c., cetățeanul danez i-ar fi determinat pe alţi doi bărbați, cetăţeni români, să introducă pe teritoriul României aproximativ 31,6 kilograme cathinone şi cathine, droguri de mare risc. Substanțele interzise ar fi fost expediate din Etiopia, prin transport aerian, via Grecia.

După ce ar fi fost introduse pe teritoriul României, drogurile de mare risc ar fi fost preluate, la data de 2 martie a.c. de la cei doi bărbați.

A fost luată măsura preventivă a reţinerii faţă de cetăţeanul danez, de origine somaleză, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de instigare la săvârşirea infracţiunii de trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc.

În cauză, urmează a fi sesizată instanţa competentă, cu propunerea de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Cookies