Un cuplu din București a păcălit mai mulți oameni prin „metoda accidentul”. Polițiștii au intervenit

09 aug. 2022
452 Afișari
Un cuplu din București a păcălit mai mulți oameni prin „metoda accidentul”. Polițiștii au intervenit
Un cuplu din București a păcălit mai mulți oameni prin „metoda accidentul”. Polițiștii au intervenit. Imagine simbol: Pexels

Polițiștii au reținut un cuplu din București care ar fi păcălit mai mulți oameni prin „metoda accidentul”. Cei doi spuneau că sunt cadre medicale și le cereau oamenilor sume de bani pentru tratarea unor rude care ar fi suferit un accident grav.

„Metoda accidentul”, folosită de un cuplu din București

Bărbatul în vârstă de 20 de ani și femeia în vârstă de 24 de ani au păcălit mai multe persoane prin „metoda accidentul”. O femeie din Sectorul 6 a anunțat Secția 25 de Poliție și a declarat că a fost victima unei infracțiuni de înșelăciune.

Duminică, la data de 7 august 2022, poliţişti din cadrul DGPMB, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, au reţinut un cuplu din București, un bărbat de 20 de ani și o femeie de 24 de ani, față de care sunt realizate cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și complicitate la înșelăciune.

În aceeași zi, o femeie a anunțat Secția 25 de Poliție, prin apel la 112, cu privire la faptul că ar fi fost păcălită de cei doi.

Cereau sume de bani pentru rude rănite într-un accident

Duminică, femeia se afla acasă și a fost sunată de o persoană care pretindea că este cadru medical la un spital, iar sub pretextul că urmează să îi opereze pe nepoții săi care ar fi fost răniți într-un accident rutier, i-ar fi cerut o sumă de bani.

În jurul orei 11:00, un bărbat a venit la domiciliul femeii, iar aceasta i-a înmânat peste 45.000 de lei.

În doar câteva ore, polițiștii au depistat, în zona în care a fost comisă fapta, un cuplu care avea suma de 50.400 de lei, iar proveniența banilor nu a putut fi justificată.

„Cele două persoane au fost reținute pentru 24 de ore. Ulterior bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar femeia a fost plasată în control judiciar”, transmite Poliția Capitalei.

Prejudiciul, în valoare totală de 45.200 de lei, a fost recuperat.

Secția 25 de Poliție continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înșelăciune și complicitate la înșelăciune.

Cookies