UPDATE Jurnaliştii urmăriţi penal pentru şantaj, plasaţi în AREST LA DOMICILIU

de:
17 oct. 2015
2 Afișari
UPDATE Jurnaliştii urmăriţi penal pentru şantaj, plasaţi în AREST LA DOMICILIU

UPDATE Pe numele lui Florin Paraschivescu, directorul săptămânalului „Atac de Buzau”, există cinci plângeri pentru şantaj depuse la Parchetul Buzău, iar procurorii încă fac cercetări. Una dintre acuzaţii vine de la preşedintele PSD Sector 5, Cristian Rizea, care susţine că Florin Paraschivescu i-ar fi cerut 10.000 de lei lunar, informează digi24.ro. 

În dosar este cercetat şi Doru Iuga, fostul director al OTV, în prezent redactor al publicaţiei din Buzău. Ca şi în cazul lui Florin Paraschivescu, şi pentru el, magistraţii au decis că trebuie să stea în arest la domiciliu.

Soţia lui Florin Paraschivescu, redactor la ziarul Atac de Buzău şi responsabil cu publicitatea la aceeaşi publicaţie, a fost pusă sub control judiciar.

Prezentatorul TV Doru Iuga, lansat de OTV, actualmente redactor la publicaţia „Atac de Buzău”, a fost reţinut alături de alte două persoane sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj prin presă, scrie sansanews.ro, un site local din Buzău. El a stat la audieri toată noaptea.

Nu este pentru prima dată când Doru Iuga are probleme cu legea. El a mai fost implicat într-un caz de pedofielie, de sex cu un minor.

Fostul director OTV a mai fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru pedofilie. Acesta a fost acuzat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu mai mulţi copii ai străzii, însă prezentatorul TV nu şi-a recunoscut niciodată faptele.

În ianuarie 2013, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis să ridice suspendarea pedepsei şi să-l oblige astfel pe Doru Iuga să execute pedeapsa. Noul Cod Penal l-a salvat însă, astfel că fapta pentru care primise condamnare a fost dezincriminată, scrie realitatea.net. 

Alături de Doru Iuga au mai fost reţinuţi şi Florin Paraschivescu-director şi Oana Galanton-responsabil cu publicitate. Aceștia au fost duşi la audieri la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău. Se pare că ar fi vorba despre o suspiciune de flagrant, relatează Sansa News.

Surse de presă susţin că pe numele celor 3 membri ai echipei „Atac de Buzău” au fost depuse mai multe plângeri atât de către cetăţeni din Buzău cât şi din Bucureşti. Aceleaşi surse susţin că acţiunea de vineri seară au fost ca urmare a unei plângeri a primarului din Poşta Câlnău, Sorin Munteanu. Cert este că în mai multe numere ale publicaţiei Sorin Munteanu a fost subiectul mai multor materiale defăimătoare care au trecut peste limita jurnalismului.

Sâmbătă, cele trei persoane aduse vineri seară la audieri la IPJ au primit mandat de reţinere. Surse din rândul anchetatorilor au declarat că Florin Paraschivescu,directorul publicaţiei Atac de Buzău, soţia sa Oana Galanton responsabil cu publicitatea şi Doru Iuga redactor, au fost audiaţi toată noaptea sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj prin presă. Audierile continuă pe parcursul zilei de astăzi urmând ca până la expirarea mandatului de reţinere cei trei să fie prezentati judecătorului de serviciu cu propunerea de arestare preventivă, scrie psnews.ro. 

Cookies