Un criminalist a reconstituit chipul lui Iisus. Cum arăta, de fapt FOTO

de:
15 dec. 2015
1 Afișari
Un criminalist a reconstituit chipul lui Iisus. Cum arăta, de fapt FOTO

Doctorul specializat în reconstrucţie facială digitală Richard Neave, fost profesor la Universitatea Manchester din Marea Britanie, a realizat chipul lui Iisus după ce a examinat trei cranii care au aparţinut unor bărbaţi evrei din Galileea, în nordul Israelului, utilizând metode folosite de regulă la indentificarea victimelor unor crime, informează adevarul.ro. 

FOTO: The Independent

Acesta a apelat la şi la tomografia computerizată pentru a estima grosimea craniului, ceea ce i-a permis să recreeze muşchii faciali şi pielea cât mai apropiat de realitate. Profesorul a folosit şi desene antice găsite în diverse situri arheologice din zona Galileei, reuşind astfel să determine culoarea părului lui Iisus, apoi a comparat descoperirile cu ceea ce scrie în Bibile pentru a se asigura că lungimea podoabei capilare este cea corectă.

Profesorul a demarat acest proiect în urmă cu aproape zece ani, pentru realizarea unui serial documentar difuzat de BBC. Însă imaginile cu adevăratul chip al lui Iisus au suscitat din nou interesul oamenilor, proiectul profesorului fiind discutat aprins pe reţelele sociale în ultima vreme, notează The Independent.

Rezultatul este cu totul diferit de reprezentările cunoscute ale Mântuitorului.

Cookies