Un criminal în serie străbate Bucureştiul: Dâmboviţa îşi ia anual tainul de victime

de:
06 dec. 2010
2 Afișari
Un criminal în serie străbate Bucureştiul: Dâmboviţa îşi ia anual tainul de victime

Accidentul petrecut duminică seara, în care doi tineri au murit după ce au plonjat cu maşina în Dâmboviţa, este doar ultimul dintre un lung şir de accidente în care şoferii bucureşteni s-au trezit proiectaţi, într-o fracţiune de secundă, în apa murdară şi de multe ori rece ca gheaţa a râului.

Cele două victime din seara de Moş Nicolae nu sunt însă singurele care şi-au pierdut viaţa în acest fel: în urmă cu doi ani, în toamna lui 2008,  nu mai puţin de patru tineri îşi pierdeau viaţa în condiţii similare. Martorii susţin că şoferul unei Dacii a încercat să depăşească un taxi şi din cauza vitezei şi a asfaltului umed, a derapat. Maşina a rupt gardul de protecţie de pe malul râului şi a căzut în apă. În urma impactului, maşina s-a răsucit în aer şi a ajuns cu roţile în sus pe fundul apei. Pentru că uşile maşinii erau blocate scafandrilor le-a trebuit aproape jumătate de oră să spargă geamurile şi să scoată la suprafaţă primul cadavru. Cei patru tineri din maşină aveau vârste cuprinse între 18 şi 22 de ani. Și atunci, ca şi duminică, teribilismul a condus la un astfel de accident tragic.

Tot în anul 2008, în septembrie, au aterizat cu maşina în Dâmboviţa o familie de cinci persoane, dintre care trei copii. Din fericire, cei cinci au scăpat cu viaţă, dar a fost nevoie de intervenţia scafandrilor de la Inspectoratul de Urgenţă pentru a fi scoşi din maşină. Accidentul s-a petrecut pe Splaiul Unirii, la intrarea în Bucureşti dinspre comuna Glina. Se pare că şoferul a încercat să evite un câine, apărut brusc pe şosea, a pieruit controlul volanului şi s-a izbit de parapet, după care a ajuns în râu.

Și alţii au avut norocul de a scăpa cu viaţă după o astfel de experienţă: în decembrie 2008, o maşină în care se aflau patru tineri şi care circula pe Splaiul Independenţei din Capitală a căzut în râul Dâmboviţa. Doi dintre tineri au reuşit să iasă din maşină şi să ajungă la mal, iar alţi doi au fost scoşi de scafandri. Cei din urmă au fost transportaţi la spital în stare gravă.

Nu trebuie însă să fii la volan pentru ca Dâmboviţa să îţi fie fatală: un tânăr şi-a pierdut viaţa şi altul a ajuns în stare gravă la spital după ce s-au aruncat în Dâmboviţa în decembrie 2009.  Tinerii in varsta de 16 si 17 ani au vrut sa testeze apele inghetate ale Dambovitei, însă au făcut şoc termic. În ajutorul băieţilor au sărit trei prieteni, însă trupurile au fost scoase din apele îngheţate numai cu ajutorul scafandrilor. Unul dintre băieţi a decedat, în urma unui stop cardio-respirator provocat de hipotermie.

15 accidente în 2010

Exemplele expuse mai sus sunt doar cele extreme, dar astfel de accidente se petrec destul de des. Până acum, în 2010 s-au petrecut 15 accidente de acest fel, conform datelor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

La începutul lunii februarie, un bucureştean care a ajuns în Dâmboviţa, după ce a pierdut controlul asupra maşinii pe care o conducea, a suferit un şoc hipotermic. Conducătorul auto a fost transportat ulterior la spitalul Bagdasar-Arseni în stare gravă.

Un accident similar s-a petrecut şi în luna noiembrie, când angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au fost alertaţi că o maşină părăsise carosabilul şi ajunsese în râul Dâmboviţa. Când au ajuns la faţa locului au descoperit însă că şoferul reuşise să deschidă portiera şi să părăsească autoturismul.

Inconştienţa la volan îi face pe unii şoferi nu doar să-şi pună în pericol propriile vieţi, ci şi cele ale celorlalţi participanţi la trafic. Tot în luna noiembrie, un bucureştean începător într-ale şoferiei a tamponat din spate o altă maşină, pe care a proiectat-o în apa îngheţată. Din fericire, victima a reuşit să scape, însă ”vina” de a nu fi observat flashurile tânărului teribilist, care încercase să-l facă să se dea din calea lui, l-a costat o sperietură pe cinste.

Cookies