Un creștin a pătruns printr-o sfântă efracție într-o sfântă biserică, a băut vinul de împărtășanie, după care l-a luat un somn păcătos și-a adormit

23 nov. 2022
445 Afișari
Un creștin a pătruns printr-o sfântă efracție într-o sfântă biserică, a băut vinul de împărtășanie, după care l-a luat un somn păcătos și-a adormit

Se lăsa seara peste satul Dobreni din Neamț. Seara trecută se lăsa. Fiind trecut de mijloc de luna noiembrie, în România seara se lasă repede, până în ora  17:00, deci senzația de noapte apare foarte, foarte rapid în zi.

Efracție cu sustragere de sticle de vin pentru împărtășanie. Păcat!

Când noaptea a devenit foarte convingătoare, domnul din povestire a dat spargerea la biserica din sat, după cum ne povestesc azi polițiștii. Mai precis, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, citat de Agerpres:

Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în noaptea de 21 spre 22 noiembrie, persoane necunoscute ar fi pătruns, prin efracţie, în incinta paracliserului unei biserici din localitatea Dobreni, de unde ar fi sustras mai multe sticle de vin şi o icoană. Poliţiştii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei, un bărbat în vârstă de 44 de ani, din Săvineşti.

Cum hoțul-băutor de vin de împărtășanie a și adormit după ce a păcătuit și cum asupra sa a fost găsită și o icoană, concluzia logică e că l-a luat sfânta sfârșeală cu icoana în brațe.

În limbaj laic, păcatele de azi-noapte ale bărbatului din Dobreni se numesc furt calificat. Deci, până la Judecata de Apoi, pare destul de posibilă o judecată lumească. 

 

Cookies