Un copil ar putea fi operat fără acordul părinților: Riscă să-şi piardă un ochi

de:
26 mai 2015
1 Afișari
Un copil ar putea fi operat fără acordul părinților: Riscă să-şi piardă un ochi

Băiatul s-a înţepat cu o sârmă, iar medicii au decis să îl opereze deşi mama copilului, plecată la muncă în străinătate, a cerut ca fiul ei să nu fie supus vreunei intervenţii. Tatăl băiatului este încarcerat pentru crimă, scrie realitatea.net.

„Este un caz fără precedent. Copilul acesta s-a înţepat în ochi cu o sârmă, duminică, este în pericol să-şi piardă ochiul, în schimb mama lui, plecată la muncă în străinătate, sună continuu, cerând să nu fie operat. Cu toate acestea, medicii ignoră refuzul mamei şi vor opera copilul, în speranţa că îi vor mai putea salva ochiul”, a declarat Monica Pop, managerul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftamologice.

Potrivit acesteia, băiatul a fost adus la spital de o rudă, întrucât tatăl copilului este condamnat şi încarcerat pentru crimă. Băiatul nu are acte de identitate, motiv pentru care întreaga intervenţie va fi suportată de Spitalul Clinic de Urgenţe Oftamologice, aceasta neputând fi decontată de Casa de Asigurări de Sănătate, întrucât copilul nu are CNP, scrie adevarul.ro

Cookies