Un copac uriaș rupt, ore întregi aplecat amenințător peste mașinile și trecătorii de pe o stradă din București. În final, a fost tăiat, cu tot cu trafic blocat

25 sept. 2023
319 Afișari
Un copac uriaș rupt, ore întregi aplecat amenințător peste mașinile și trecătorii de pe o stradă din București. În final, a fost tăiat, cu tot cu trafic blocat
Un copac uriaș rupt, ore întregi aplecat amenințător peste mașinile și trecătorii de pe o stradă din București. În final, a fost tăiat, cu tot cu trafic blocat. Sursa foto: Facebook/ Cetățean Sector 3

Un copac din zona Fizicienilor stătea să cadă peste șosea și peste mașinile parcate acolo. Unii locuitori din Sectorul 3 și-au exprimat îngrijorarea și au chemat autoritățile să taie arborele.

Traficul a fost blocat în zonă

Un arbore mai avea puțin și cădea peste drumul din zona Fizicienilor, iar bucureștenii din Sectorul 3 au alertat rapid autoritățile. Copacul era destul de mare și ar fi provocat daune majore dacă ar fi căzut peste mașinile parcate pe șosea.

Unul dintre cetățeni a postat chiar și o imagine pe pagina de Facebook „Cetățean Sector 3”, pentru a le atrage atenția oamenilor care trec pe acolo.

Copac din zona Fizicienilor
Copac din zona Fizicienilor. Sursa foto: Facebook/ Cetățean Sector 3

Un bărbat a povestit că a întâlnit o situație similară în urmă cu ceva timp și a făcut sesizare la Primăria Sectorului 3, care i-a transmis că zona respectivă este administrată de Primăria Capitalei și că nu poate face nimic pentru a rezolva problema:

„Materialul dendrologic se află în gestiunea Primăriei Capitalei”, așa răspuns am primit când mi-a căzut un copac pe mașină, deși sesizările mele au fost făcute cu 5-6 luni înainte de a se produce nefericitul eveniment.”

Ulterior, autoritățile au venit și au tăiat arborele, iar acest lucru a dus la blocarea traficului în zona respectivă.

Da au blocat și traficul. Nu se mai circulă dinspre Energeticienilor spre Camil Ressu”, a transmis ieri un internaut.
Autoritățile au tăiat copacul
Autoritățile au tăiat copacul. Sursa foto: Facebook/ Cetățean Sector 3

Primarii de sector pot toaleta copacii fără aviz de la PMB

Rareș Hopincă, Prefectul Capitalei, a anunțat luna trecută că primarii de sector nu mai au nevoie de aviz de la Primăria Capitalei pentru a toaleta copacii.

Prefectul a declarat că mai mulți copaci din București reprezintă un pericol pentru oameni și nu numai și au nevoie urgentă de toaletare.

Am hotărât astăzi în Comitetul municipal pentru Situații de Urgență toaletarea de urgență a arborilor care prezintă pericol. Știm cu toții că la nivelul municipiului București există foarte multe avize de toaletare și defrișare care nu sunt emise de către primăria generală, deși este obligatoriu ca foarte mulți arbori – peste 10.000 de estimările noastre – este obligatoriu să fie toaletați sau defrișați de urgență.

În proximitatea locurilor de joacă, a unităților de învățământ, la spitale am dispus toaletarea de urgență a acestor arbori care sunt în declin biologic.”

Te-ar putea interesa și:

Cookies