Un cool paradis urban pe o străduță, undeva între Piața Victoriei și Gara de Nord. Efectul MABO ONE: atmosferă și cafea super de la Marius și Bogdan

12 iun. 2024
9188 afișări
Un cool paradis urban pe o străduță, undeva între Piața Victoriei și Gara de Nord. Efectul MABO ONE: atmosferă și cafea super de la Marius și Bogdan
Un cool paradis urban pe o străduță, undeva între Piața Victoriei și Gara de Nord. Efectul MABO ONE: atmosferă și cafea super de la Marius și Bogdan

MABO ONE Coffee Shop este locul pe care îl aleg de fiecare dată când am poftă de o cafea bună și vreau să petrec o după-amiază liniștită. 

Situat între Piața Victoriei și Gara de Nord, pe strada Petru Rareș 12, la parterul unui imobil rezidențial, MABÓ oferă un colț de liniște și confort în mijlocul agitației orașului. Cu o atmosferă primitoare și cu barista mereu pregătit să îți recomande cea mai bună cafea, acest coffee shop devine locul perfect pentru a evada din cotidian, fie ca ești în drum spre birou sau în timpul liber.

MABO Coffee este o prăjitorie de cafea de specialitate și coffee shop născută din pasiunea pentru cafea și din dorința de a oferi cafea de cea mai bună calitate.

Un cool paradis urban pe o străduță, undeva între Piața Victoriei și Gara de Nord. Efectul MABO ONE: atmosferă și cafea super de la Marius și Bogdan
Sursa foto: MABO ONE Coffee Shop

De ce se cheamă MABO ONE cum se cheamă

Numele MABO vine de la prenumele celor doi fondatori: MArius Beju & BOgdan Georgescu.

Bogdan Georgescu, co-fondatorul MABO Coffee, este o persoană cunoscută în lumea cafelei de specialitate, fiind Campion Național și Vicecampion Mondial la prăjit cafea. În 2019  a obținut titlul de vicecampion mondial la prăjit cafea la World Coffee Roasting Championship, o competiție la care au participat 23 de țări – cel mai mare număr din istoria concursului. Cu toate că originile sale se regăsesc în domeniul IT-ului, Bogdan Georgescu și-a transformat pasiunea pentru cafea într-un business de succes. Cu o viziune clară și multă determinare el și echipa sa au reușit să creeze un brand apreciat și respectat în industria cafelei de specialitate. 

Bogdan este responsabil pentru crearea profilelor de prăjire care dezvăluie aromele și notele unice ale fiecărei cafele. Fiecare lot de cafea este testat cu mai multe profile de prăjire pentru a asigura consistența calității, iar apoi se realizează cupping pentru a identifica și sublinia cele mai fine note ale cafelei.

Ce este „profilul de prăjire”

Profilul de prăjire al cafelei se referă la procesul specific de prăjire a boabelor de cafea, care influențează gustul, aroma și alte caracteristici ale cafelei. Acesta include temperatura, durata și alte variabile ale procesului de prăjire. Profilul de prăjire poate varia în funcție de preferințele personale ale prăjitorului și de tipul de cafea, iar un profil de prăjire bine definit poate evidenția anumite atribute ale boabelor de cafea, cum ar fi dulceața, aciditatea, corpul și aromele specifice.

Un cool paradis urban pe o străduță, undeva între Piața Victoriei și Gara de Nord. Efectul MABO ONE: atmosferă și cafea super de la Marius și Bogdan
Sursa foto: MABO ONE Coffee Shop

Revenind la coffee shop, în interior găsim un design minimalist, primitor, care te îndeamnă să te lași purtat de atmosfera relaxantă. Poți alege între momente în compania prietenilor sau clipe de liniște în prezența unei cărți. Chiar și laptopul este binevenit atunci cand ai nevoie.

Terasa, la fel de primitoare, cu o masă ce se transformă într-o bancă ondulată în jurul unui copăcel și cu multe plante de exterior devine un spațiu în care abia aștepți să-ți bei cafeaua dimineața.

Affogato, un bun cald-rece

Pe lângă cafea de specialitate te poți bucura și de bunătăți cum ar fi croissante proaspăt coapte, banana bread delicioasă și înghețată. Și, dacă nu te poți hotărî între cafea și înghețată poți alege affogato, o delicatesă caldă și rece în același timp.

Affogato este băutura deșert a italienilor și a prins tot mai multă popularitate și la noi în țară in ultimii ani. Cuvântul „affogato” înseamnă „înecat” în italiană, referindu-se la faptul că înghețata este „înecată” în cafea. Prepararea  constă în a turna espresso fierbinte peste o porție de înghețată. Sună delicios și perfect pentru zilele călduroase de vară.

Prețul cafelei variază între 9 si 26 de lei, iar programul este de luni pâna sâmbătă intre orele 08:00 – 18:00 și duminică pâna la ora 17:00.

Cafea de la MABO ONE găsești și în alte coffee shop-uri, atât din București, cât și din țară.

Unde am mai fost prin acest mare Bucharest Coffee Shop:

Cookies