Un consilier al lui Băsescu și-a cumpărat penthouse de două milioane de euro, lângă Herăstrău

de:
03 oct. 2012
0 Afișari
Un consilier al lui Băsescu și-a cumpărat penthouse de două milioane de euro, lângă Herăstrău

Apartamentul de tip penthouse, situat pe Şoseaua Nordului, are 750 de metri pătraţi, se întinde pe două etaje (parter + 1) şi are vedere la Parcul Herăstrău. Apartamentul are patru dormitoare, patru băi, beneficiază de finisaje de lux, parcare subterană şi are deschidere spre o grădină interioară.

Cum a ajuns Drăgoi să aibă bani pentru o aşa locuinţă cu o valoare de două milioane de euro? Răspunsul la această întrebare nu reiese din ultima declaraţie de avere a fostului ministru.

Bogdan Drăgoi a fost ministru de finanţe şi secretar de stat în Ministerul de Finanţe în cabinetele MRU şi Boc. Acum este consilierul preşedintelui Traian Băsescu. La numai 32 de ani, Drăgoi are o avere de invidiat şi un tată apropiat de PDL, aripa Adriean Videanu. Fostul şef de la Finanţe are depozite bancare în lei în valoare de 110.800, circa 24.600 de euro, un cont în euro în sumă de 3.995 euro şi 500 de dolari, conform declaraţiei de avere datată 29.05.2012, postată pe site-ul Ministerului de Finanţe. Conduce un autoturism Jaguar din 2006 şi are ceasuri scumpe în sumă de 15.000 de euro. Fostul oficial din Finanţe mai deţine, singur sau împreună cu familia, patru terenuri, din care trei în Bucureşti şi unul în Călăraşi, cumpărate între 2004-2005 şi are acţiuni care totalizează 40% din firma Toledo Real Estate.

Bani de la stat
O parte din bani a fost câştigată din multele consilii de administraţie sau comisii unde a reprezentat statul român. Dragoi a fost numit în 2010 în mai multe comitete şi comisii (AGA, CIFGA, CSI) de conducere a unor importante companii de stat: Transelectrica, Eximbank, CEC Bank, Fondul Proprietatea şi AVAS.

Mai multe pe jurnalul.ro.

Cookies