Un complex imobiliar va fi construit în Parcul Tineretului, pe două hectare de teren

de:
18 mart. 2014
Un complex imobiliar va fi construit în Parcul Tineretului, pe două hectare de teren

Cele două hectare din Parcul Tineretului au fost retrocedate în 2008 în urma unei decizii definitive a instanţei. De atunci, nimeni nu a mai putut intra pe spaţiul verde. Proprietarul a obţinut în 2012 şi o autorizaţie de construcţie tot după o decizie definitivă a judecătorilor. Iar acum se pregăteşte să transforme parcul în complex imobiliar. Peste o lună va ridica acolo șase blocuri a câte trei etaje fiecare.

„S-au plătit taxele s-a declarat începerea lucrărilor şi la începutul lunii vitoare vor începe lucrările”, a declarat Ion Chiriţă, administratorul fimei constructoare, scrie digi24.ro.

Cei care locuiesc în zonă se opun acestor construcţii şi spun de câteva zile o parte din cei 500 de arbori au început să fie tăiaţi.

„Noi am participat la plantarea pomilor, mi-am crescut copiii aici în parc, am pus mână de la mână şi am cumpărat pomi, au crescut sub ochii noştri şi nu mi se pare normal”, spune un locuitor din zonă.

„Se vor face relocări. Noi avem acolo aproape 25 de mii metri pătraţi iar construcţia este pe aproape 5 mii de metri pătraţi. Pe terenul care rămâne gol vom planta de cinci ori mai mulţi copaci decât sunt în prezent”, explică Ion Chiriţă, administratorul fimei constructoare.