Un colț fabulos de natură urbană în București: Pajiștea Petricani va putea fi vizitată curând. Asociația Parcul Natural Văcărești: Amenajarea e pe ultima sută de metri

25 iul. 2023
3168 Afișari
Un colț fabulos de natură urbană în București: Pajiștea Petricani va putea fi vizitată curând. Asociația Parcul Natural Văcărești: Amenajarea e pe ultima sută de metri
Un colț fabulos de natură urbană în București: Pajiștea Petricani va putea fi vizitată curând. Asociația Parcul Natural Văcărești: Amenajarea e pe ultima sută de metri. Imagine simbol: Unsplash

Asociația Parcul Natural Văcărești anunță că amenajarea traseului tematic de pe Pajiștea Petricani a intrat pe ultima sută de metri, iar aceasta face parte din proiectul „Natura dintre blocuri”.

Aici, vizitatorii vor fi încurajați să descopere natura urbană.

Un colț fabulos de natură urbană din București: Pajiștea Petricani

Amenajarea traseului tematic de pe Pajiștea Petricani a intrat pe ultima sută de metri, anunță Asociația Parcul Natural Văcărești într-o postare pe Facebook.

ONG-ul transmite că a început finisarea panourilor informative care vor încuraja vizitatorii de toate vârstele să descopere și să cunoască flora și fauna din zonă.

Zona Petricani este un colț fabulos de natură urbană, cu pădure, pajiște și lac, explică ONG-ul.

Zona Petricani face parte din cele zece propuneri de viitoare arii naturale urbane, care urmează să pună bazele rețelei Capitalei de arii naturale urbane, parte a rețelei care începe să se dezvolte la nivelul întregii țări.

„Natura dintre blocuri”

Amenajarea traseului tematic de pe Pajiștea Petricani, din apropierea Șoselei Petricani, face parte din proiectul „Natura dintre blocuri”, derulat de Asociația Parcul Natural Văcărești.

În fapt, vorbim despre o nouă etapă în dezvoltarea proiectului Rețeaua pentru Natură Urbană.

ONG-ul mai spune că proiectul “Natura dintre blocuri” este finanțat de Platforma de mediu pentru București, program inițiat de Fundația Comunitară București și ING Bank România, prin runda sprijinită și de FAN Courier.

Anunțul de pe Facebook a strâns peste 60 de reacții. Internauții au cuvinte de laudă pentru această inițiativă:

  • „Minunat, felicitări pentru inițiativă! Nu am ajuns încă pe această pajiste, am ajuns numai până la parcul Petricani, dar imi dau seama ca va fi un loc interesant!”, spune D.M.
  • „Ce frumos și ce inspirațional! Deci se poate 🤩 Cea mai mare problemă este identificarea unor astfel de zone aflate încă în proprietatea statului”, au transmit reprezentanții Inițiativei Prelungirea Ghencea.
  • „Abia așteptăm să dăm o mână de ajutor la montarea lui!”, au mai spus reprezentanții Platformei de mediu pentru București.
Sursa foto: Facebook/ Parcul Natural Văcărești
Sursa foto: Facebook/ Parcul Natural Văcărești

Te-ar mai putea interesa și: Proiectul de amenajare pentru Parcul Lacul Morii prevede și protejarea speciilor cu care împărțim orașul. Asociația Parcul Natural Văcărești: apreciem că a fost luată în considerare și această nevoie

Cookies