Un client al unui restaurant a lăsat bacșiș de vreo 4.500 de euro pentru tot personalul

02 ian. 2021
71 Afișari
Un client al unui restaurant a lăsat bacșiș de vreo 4.500 de euro pentru tot personalul
Restaurantele nu au mai arătat așa de luni bune, motiv pentru care bacșișul cetățeanului este extrem de apreciat

Angajații Souk Mediterranean Kitchen and Bar au avut parte de o surpriză uriașă în momentul în care un bărbat le-a lăsat 5.600 de dolari bacșiș (adică ceva peste 4.500 de euro), pentru ca toti lucratorii să se poată pregăti de sărbători. Patronul restaurantului din Toledo, Ohio a postat pe contul de Facebook al restaurantului factura minunată și i-a mulțumit public generosului cetățean pentru neașteptata surpriză.

Evenimentul s-a petrecut în decembrie 202, când clientul, care a cerut restaurantului să rămână anonim, a oferit tuturor angajaților, chiar și celor care nu lucrau în acea zi, câte 200 de dolari pentru sărbători. Astfel, fiecare dintre cei 28 de angajați a primit un ajutor nesperat din partea unui „Moș Crăciun local”.

„A fost un moment emoționant, chiar și când vă povestesc îmi vine să plâng” a declarat pentru CNN Moussa Salloukh, patronul și chef-ul restaurantului Souk Mediterranean. „Restaurantul a devenit o familie pentru mine, o familie unde ținem unul la celălalt. Nu am muncit în bucătărie luna aceasta tocmai pentru ca restul angajaților să reușească să lucreze îndeajuns de mult pentru a putea pune cadouri sub pom pentru cei mici, deci acest gest a fost uriaș pentru noi”.

Bacșișisul inseamna chiar Crăciunul pentru angajați

Mai mulți angajați care nu și-ar fi permis în mod normal un brad de Crăciun sau cadouri pentru cei dragi din cauza pandemiei au mărturisit că bacșișul generos oferit de clientul anonim a fost singurul care „le-a oferit ocazia să sărbătorească”.

„Mulți dintre cei care muncesc aici au simțit că este un gest de sus, că acolo cineva îi privește și are grijă de ei. Ne-a dat multă speranță, este un lucru extraordinar, mai ales pentru 28 de străini, de persoane pe care nici măcar nu le cunoști.”, a adăugat Salloukh.

Acesta a deschis restaurantul în octombrie 2019, și ca mulți alți patroni, s-a chinuit să își mențină afacerea în viață. „Am deschis acest restaurant în onoarea mamei mele, totul mergea nemaipomenit până în martie, când am fost nevoiți să închidem”. „Din punct de vedere financiar, impactul a fost uriaș, dar am reușit să ne mobilizăm și să supraviețuim. Apoi, de nicăieri, apare acest domn și oferă un bacșiș de 5.600 de dolari angajaților. Un simplu mulțumesc nu este de ajuns”.

Peste 110.000 de restaurante s-au închis în Statele Unite

Agenția Națională a Restaurantelor din Statele Unite ale Americii estimează că până la data de 1 decembrie peste 110.000 de afaceri din acest domeniu s-au închis fie permanent, fie temporar. Aproximativ 60% dintre afacerile care s-au închis în pandemie nu se vor mai redeschide, conform unui studiu .

 

Cookies