Un ciclist olandez a rămas în viață după ce a evitat cele două zboruri fatale Malaysia Airlines

de:
21 iul. 2014
0 Afișari
Un ciclist olandez a rămas în viață după ce a evitat cele două zboruri fatale Malaysia Airlines

Povestea ciclistului olandez Maarten de Jonge, care susţine că a reuşit să evite de două ori moartea, după ce a decis în ultima clipă să nu se urce în cursele MH17 şi MH370, ale companiei Malaysia Airlines, a fost preluată de presa din întreaga lume, informează Mediafax.

Potrivit Daily Mail, Maarten de Jonge programase să se urce la bordul aeronavei Malaysia Airlines MH370, care a dispărut fără urmă în luna martie a acestui an, şi avea, de asemenea, cumpărat un bilet pentru cursa MH17, a aceleiaşi companii din Malaysia, care s-a prăbuşit în Ucraina, după ce a fost lovită de o rachetă a rebelilor pro-ruși.

CITEȘTE ȘI: Avionul doborât în Ucraina: Racheta a fost lansată din orașul Snejnoe, la ordinul rebelilor pro-ruși

Ciclistul olandez, care concurează pentru o echipă din Kuala Lumpur (Malaysia), a decis de fiecare dată să-şi schimbe planurile în ultimul moment.

Săptămâna trecută, sportivul în vârstă de 29 de ani a dat publicităţii un comunicat în care a confirmat că trebuia să se afle la bordul cursei MH17, el urmând să ajungă la echipa sa din Kuala Lumpur, după câteva zile de vacanţă petrecute la Amsterdam. El a decis să schimbe biletele pe ultima sută de metri, deoarece găsise ceva mai ieftin.

„În ultimul moment, am ales un zbor care pleca duminică, deoarece era cu 300 de euro mai ieftin. Mai era un singur loc liber, l-am rezervat imediar”, a povestit el pentru presa olandeză. „Dorinţa de a face economii mi-a salvat viaţa”, adaugă tânărul.

„Aş fi putut să mă urc şi în acel avion. Este de necrezut. Îmi pare foarte rău pentru pasageri şi pentru familiile lor, dar nu pot să nu fiu uşurat că eu sunt în siguranţă”, a mai spus tânărul olandez.

Un avion al Malaysia Airlines de linie de tip Boeing 777, pe ruta Amsterdam – Kuala Lumpur, cu 298 de pasageri la bord, s-a prăbuşit, joi, în Ucraina, aproape de graniţa cu Rusia. Avionul zbura la 10.000 de metri când a fost lovit de o rachetă sol-aer, în zona Doneţk. 

Cookies