Un chinez, „pierdut” prin Bucureşti

de:
04 nov. 2010
0 afișări
Un chinez,

Dispariţia dosarului, în condiţii dubioase, i-a oferit chinezului ocazia de a cere Curţii de Apel Bucureşti acordarea vizei de şedere în România.

Potrivit unor surse judiciare citate de Newsin, dosarul cetăţeanului chinez a dispărut împreună cu alte cinci dosare, pe data de 11 august. Un control dispus de conducerea Oficiului Român pentru Imigrări după sesizarea dispariţiei dosarelor a stabilit că pe 11 august activitatea serviciului „Cetăţenii State Terţe” din cadrul Oficiului Român pentru Imigrări a fost afectată de o pană de curent. Sistemul de monitorizare video al instituţiei nu a funcţionat şi, practic, nu se poate stabili cu exactitate cine a intrat în Secretariat, camera din care au dispărut dosarele. Dosarele se aflau în Secretariat pentru a fi avizate. Tot în acea perioadă a dispărut şi cheia de la Secretariat, fapt anunţat ulterior de femeia de serviciu. Toate aceste detalii conduc către ipoteza că dispariţia dosarelor a fost un act intenţionat şi premeditat.

Dintre cele şase dosare singurul care nu ar fi fost în regulă, spun sursele NewsIn, este cel al cetăţeanului chinez, iar soluţia legală ar fi fost expulzarea acestuia. Celelalte cinci, între care patru prin care se cerea stabilirea domiciliului pe teritoriul ţării noastre a unor copii şi unul de prelungire a vizei de şedere, au putut fi refăcute.

În data de 16 august, cetăţeanul chinez, care se află în România din aprilie 2007, s-a prezentat la ghişeele Oficiului Român pentru Imigrări şi a cerut rezultatul solicitării sale, însă în lipsa dosarului a fost amânat. Chinezul a formulat imediat o plângere la Curtea de Apel Bucureşti în care acuză Oficiului Român pentru Imigrări că nu i-a soluţionat cererea şi cere ca această instituţie să fie obligată să-i acorde viză de şedere pe teritoriul României.

Cookies