Un cetățean străin a fost prins cu 3 kilograme de droguri în mașină și reținut de polițiștii din București. Bărbatul voia să le vândă

30 apr. 2024
629 afișări
Un cetățean străin a fost prins cu 3 kilograme de droguri în mașină și reținut de polițiștii din București. Bărbatul voia să le vândă
Un cetățean străin a fost prins cu 3 kilograme de droguri în mașină și reținut de polițiștii din București. Bărbatul voia să le vândă | Foto simbol: Poliția Capitalei - Facebook

Un bărbat cu cetățenie străină a fost reținut de procurorii DIICOT marți, 30 aprilie, după ce a fost prins în traficul din București cu trei kilograme de cocaină. Acesta voia să le comercializeze.

Un cetățean străin a fost prins cu 3 kg de cocaină în traficul din București

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au reținut un inculpat, cetățean străin, cercetat pentru trafic de droguri de mare risc și deținere de droguri de mare risc, fără drept, pentru consum propriu, potrivit unui comunicat DIICOT transmis de News.ro.

Măsura a fost luată după ce acesta a fost prins în flagrant în municipiul București în timp ce deținea pentru comercializare, în autoturismul cu care se deplasa, cantitatea de 3 kilograme cocaină (ambalată în trei pachete). De asemenea, asupra sa au fost găsite ascunse în portochelari, două punguțe în care se aflau alte aproximativ 8 grame cocaină.

Bărbatul a fost prezentat, marți, 30 aprilie, judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.- Structura Centrală și Direcția Operațiuni Speciale din IGPR.

Controale în două piețe din Sectorul 5

Luni, 29 aprilie, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 5, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă București și al polițiștilor din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 5 – Serviciul Control Activități Comerciale, au desfășurat mai multe controale economico-financiare la societăți din Capitală, care au ca obiect de activitate comerțul cu carne și produse din carne, în contextul Sărbătorilor Pascale.

Prin controalele ce au avut loc s-a urmărit modul în care este respectată, aplicată și materializată în documente financiar-contabile legislația din domeniu.

În urma controalelor efecuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 5, împreună cu polițiștii Secțiilor 19 și 24 Poliție și cu sprijinul instituțiilor abilitate, a fost verificată legalitatea înființării și funcționării a 16 societăți comerciale, cu puncte de lucru în două piețe situate în Sectorul 5.

Totodaăt, a fost verificat și modul de desfășurare a activităților de achiziție, depozitare și comercializare a cărnii și produselor din carne.

Polițitșii au aplicat 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.000 de lei, pentru nerespectarea O.G. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață.

Verificările sunt continuate cu privire la întreaga activitate a societăților implicate, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies