Un cetățean străin a fost prins de polițiști în timp ce descărca deșeuri din construcții pe un tren din Sectorul 6. Bărbatul a fost amendat, iar mașina a fost confiscată

19 sept. 2023
362 Afișari
Un cetățean străin a fost prins de polițiști în timp ce descărca deșeuri din construcții pe un tren din Sectorul 6. Bărbatul a fost amendat, iar mașina a fost confiscată
Un cetățean străin a fost prins de polițiști în timp ce descărca deșeuri din construcții pe un tren din Sectorul 6. Bărbatul a fost amendat, iar mașina a fost confiscată | Sursă foto: Primăria Sectorului 6

Un cetățean din Uzbekistan a fost prins de către polițiștii locali în timp ce aruncă gunoaie pe teren din Sectorul 6. În urma acțiunilor sale, bărbatul a fost amendat, iar mașina pe care o folosea pentru transportarea deșeurilor a fost confiscată.

Cetățean străin, prins în timp ce descărca deșeuri pe un tren din Sectorul 6

Aruncarea deșeurilor provenite din construcții pe domeniul public sau privat este o problemă des întâlnită în Capitală, care îi afectează pe toți locuitorii orașului.

O astfel de faptă a fost depistată de polițiștii locali din cadrul Serviciului de Circulație din Sectorul 6.

Agenții au observat în trafic, în zona Giulești (aproape de limita cu județul Ilfov), o dubă de 3,5 tone. Aceasta avea bena deschisă și acoperită cu o învelitoare de culoare maro. Sub prelată erau ascunde ceea ce păreau a fi materiale provenite din construcții.

Din acest motiv, polițiștii au decis să urmărească mașina, după cum anunță Primăria Sectorului 6:

L-au urmărit pe șofer, fără să atragă atenția, iar presupunerea lor s-a dovedit a fi corectă.

La nici 10 minute distanță, într-o zonă de terenuri cuprinsă între Intrarea Drumul la Roșu și Strada Poiana Lacului, șoferul a descărcat tot conținutul.

Din vehicul au fost descărcați aproximativ 10 metri cubi de:

  • Moloz,
  • Zgură,
  • Bitum.

Deșeurile din construcții au fost aruncate pe un teren privat aflat în Sectorul 6. Astfel că, la fața locului au intervenit polițiștii din cadrul Serviciului Intervenții, dar și cei din cadrul Serviciului Protecția Mediului.

Șoferul străin a primit o amendă în valoare de 30.000 de lei. De asemenea, ca măsură complementară, vehiculul pe care acesta îl folosea pentru transportarea deșeurilor a fost confiscat.

Respectiva mașină a fost transportată la depozitul aflat pe Strada Preciziei.

„Nu acceptăm acest tip de comportament în S6”

De la începutul acestui an și până în prezent, Poliția Locală din Sectorul 6 a dat amenzi în valoare totală de 100.000 de lei celor care se descotoroseau în mod ilegal de deșeuri.

Administrația publică a transmis următorul mesaj:

Nu acceptăm acest tip de comportament în 6! Cine greșește plătește!

În Sectorul 6, deșeurile din construcții pot fi ridicate de către operatorul de salubrizare Urban. Pentru ridicarea acestora, cetățenii pot suna la numărul de telefon: 021/413.91.15, sau să dea un e-mail pe adresa:[email protected].

Cookies