Un centru pentru victimele agresiunii domestice a fost deschis, duminică, în Capitală

de:
25 nov. 2012
0 Afișari
Un centru pentru victimele agresiunii domestice a fost deschis, duminică, în Capitală

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a Municipiului Bucureşti (DGASMB), Cosmina Simiean, a declarat că în centrul pus la dispoziţie femeilor abuzate, acestea pot sta până la 30 de zile în funcţie de situaţia fiecăreia. Centrul pune la dispoziția victimelor consiliere psihologică și juridică, informează Mediafax.

Centrul deschis duminică nu este singurul spaţiu de acest fel pus la dispoziţie de municipalitate pentru victime, acestea putând apela la centrul de primire în regim de urgenţă a victimelor violenţei în familie denumită „Casa Adra” care are 30 de locuri, dar şi la locuinţe protejate care aparţin municipalităţii.

În acest sens, a fost înfiinţat un număr de telefon 0800821218, unde pot fi obţinute informaţii cu privire la acest domeniu şi o adresă de email [email protected]. De asemenea, victimele violenţei domestice pot apela şi la număr de urgenţă 112 sau pe cele ale direcţiei DGASMB.

Cele două asociaţii aflate în parteneriat cu municipalitatea, care oferă consultanţă şi asistenţă juridică gratuită pentru cunoaşterea drepturilor şi iniţierea proceselor pentru instituirea ordinului de protecţie sunt ANAIS şi ADRA. Persoanele care vor fi găzduite şi în acest centru, dar şi în celelalte locuri beneficiază pe pază şi protecţie, precum şi de păstrarea anonimatului şi confidenţialităţii cazului lor.

 

Cookies