Un cățel și o pisică, găsiți îmbrățișați sub dărâmături în Turcia. Și noi imagini emoționante cu câini care participă la misiunile de salvare

15 feb. 2023
4667 Afișari
Un cățel și o pisică, găsiți îmbrățișați sub dărâmături în Turcia. Și noi imagini emoționante cu câini care participă la misiunile de salvare
Un cățel și o pisică, găsiți îmbrățișați sub dărâmături în Turcia. Și noi imagini emoționante cu câini care participă la misiunile de salvare. Imagine simbol: Unsplash

Un clip video cu un cățel și o pisică, care stăteau îmbrățișați sub dărâmăturile din Turcia, au emoționat oamenii de pretutindeni. Micuții blănoși își țineau de cald reciproc, așteptând să fie salvați.

Salvatorii din Turcia au scos de sub dărâmături mai multe animale, dar imaginea cu cele două a impresionat internetul.

Ca prin miracol, cățelul și pisicuța au supraviețuit cutremurelor din Turcia și au stat împreună până au fost găsiți de către echipele de salvare.

@tudortim În fața cutremurelor nu există diferențe de specii, rase, naționalități… #turkey #syria #dog #cat #Turcia #Siria #caine #pisica #turkeyearthquake #dragoste #iubire #fy #tudorestischimbarea #fyp #foryou #fypシ ♬ Sad Emotional Piano – DS Productions

Aceste imagini au avut un impact emoțional puternic asupra privitorilor.

Proteo, cățelul care a murit salvând vieți în Turcia

Proteo a fost un câine salvator din Mexic, care și-a dat ultima suflare într-o misiune de salvare-căutare din Turcia. Antrenorul său a dat vestea tragică pe Twitter, spunând că eforturile câinelui nu vor fi niciodată uitate:

Proteo, un câine puternic și muncitor care nu a renunțat niciodată

Vestea s-a răspândit ușor pe rețelele de socializare. Au existat numeroase cereri ca Proteo să fie adus acasă, pentru a fi onorat ca un adevărat soldat.

@tudortim #Proteo și mesajul partenerului său plin de #emotie #erou #caine #caini #mexico🇲🇽 #turkey🇹🇷 #earthquake #searchandrescue #sar #herodog #emotional #dog #dogs #fyp #tudorestischimbarea #respect #foryou #fy ♬ Sad Emotional Piano – DS Productions

Câinele rănit, continuă să caute printre dărâmăturile din Turcia

Altă poveste care a emoționat privitorii este cea a câinelui rănit care continua să caute oameni printre dărâmături.

Animăluțul s-a rănit la lăbuțe în timp ce căuta oameni printre ruinele clădirilor din Turcia, dar asta nu l-a oprit. După ce a fost bandajat cu scotch, acesta a continuat să caute. Stăpânul a vrut să-l oprească, dar câinele nu l-a ascultat.

Cu scotch prinz la lăbuțe, cățelul a reușit să salveze 5 oameni, iar munca sa continuă.

@tudortim #caine rănit continuă să caute în moloz cu picioarele bandajate cu scotch #turcia #Siria #earthquake #turkey #syria #sar #dog #fyp #turkeyearthquake #tudorestischimbarea #foryou #fypシ #fypage #searchandrescue ♬ Cornfield Chase – Hans Zimmer

Pompierul din Cluj care a plecat cu câinele său în Turcia pentru a salva vieți

Un pompier din Cluj și-a luat animalul de companie cu el, într-o misiune de căutare-salvare din Turcia.

Rareș Urs, se regăsește în echipa Câini de Salvare Transilvania, care a plecat în Turcia și a plecat în misiune în timpul său liber. Alături de câinele său, Max, pompierul este motivat să salveze viețile oamenilor prinși sub dărâmăturile din Turcia.

Este un gest cu atât mai nobil, întrucât pompierul clujean a ales să meargă voluntar în Turcia, din timpul său liber. Suntem mândri de tine, Rareș!

O echipă amplă de salvatori români din cadrul IGSU se află deja în Turcia și desfășoară misiuni în contextul acestei tragedii.

Mult succes și putere de muncă tuturor!, a comunicat ISU CLUJ.

Rareș Urs și Max. Sursa foto: Facebook/ ISU Cluj
Rareș Urs și Max. Sursa foto: Facebook/ ISU Cluj

Bilanțul actualizat al supraviețuitorilor și al morților din Turcia

Conform Digi24, nouă supraviețuitori au fost salvați de sub dărâmăturile din Turcia, marți, la mai bine de o săptămână după cutremurul masiv.

Turcia și Siria continuă să-și numere morții. Un bilanț comun al celor două țări indică peste 41.000 de mii de morți.

Pe lângă aceste victime, sunt și numeroși supraviețuitori care au rămas fără adăpost și au nevoie de ajutor. Este vorba despre zeci de mii de oameni.

Te-ar putea interesa și: 

Cookies