Un cățel dichisit, frezat și aranjat, împreună cu un prieten al său, om al străzii. Stau pe trepte, pe la Politehnică

20 mai 2024
21107 afișări
Un cățel dichisit, frezat și aranjat, împreună cu un prieten al său, om al străzii. Stau pe trepte, pe la Politehnică
Un cățel dichisit, frezat și aranjat, împreună cu un prieten al său, om al străzii. Stau pe trepte, pe la Politehnică | Sursă foto: Câini pierduți - București - Facebook

Un cățel dichisit a fost surprins de mai mulți bucureșteni cum stătea cuminte alături de stăpânul lui, un om al străzii, pe lângă Politehnică.

Un cățel mai dichisit decât stăpânul său

Povestea blănosului se pare că este cunoscută de mai mulți oameni ce locuiesc pe lângă Obor. La o primă privire pare că nu are ce căuta pe străzi, dar cățelul se simte în elementul lui.

Dă din coadă, este vesel și fericit alături de stăpânul său, un om al străzii, care face tot efortul să nu-i lipsească nimic patrupedului. Un cetățean l-a fotografiat și l-a postat pe grupul „Câini pierduți – București”, crezând că este rătăcit.

Postarea a adunat mai multe comentarii, în care bucureștenii explicau situația cățelului:

Dacă este cel din zona Obor să știți că este bine îngrijit câinele, are foarte mare grijă de el, nu îi lipsește mâncarea, apa. Pe deasupra câinele e și foarte vesel când este cu el, eu așa am văzut. Stă în permanență cu el.

Bărbatul, deși nu are destule resurse nici pentru el, îi cumpără cățelului mâncare, îl duce la frizer, pe scurt îi oferă atenția și iubirea lui. Unii ar spune că distinsul patruped are și carnet de sănătate.

Câinele, cel mai bun prieten al omului

Toată lumea știe că un câine nu te lasă la greu. Cele mai frumoase povești pe care le întâlnim în copilărie sunt cele care ne istorisesc despre prietenia dintre om și animal.

De aici învățăm despre loialitate, încredere, sacrificiu și dragoste necondiționată.

De-a lungul evoluției alături de om, câinele a dezvoltat o sensibilitate specială față de emoțiile și comportamentul acestuia, ceea ce permite o comunicare eficientă între cele două specii.

Această comunicare, la rândul său, facilitează dresajul și explică performanțele uneori remarcabile ale câinilor în aceste activități.

Totuși, dincolo de aspectele practice, câinele rămâne în primul rând un prieten al omului, iar atașamentul său reprezintă cea mai pură formă de fidelitate, afecțiune și devotament.

Poate te-ar mai interesa și:

Cookies