Un casier al Academiei Române și-a însușit 3,1 milioane de lei din buget. Suma era justificată prin plăţi fictive către persoane decedate

04 mart. 2021
70 Afișari
Un casier al Academiei Române și-a însușit 3,1 milioane de lei din buget. Suma era justificată prin plăţi fictive către persoane decedate

Un casier al Academiei Române este cercetat de poliție și procurori după ce și-a însușit 3,1 milioane de lei din banii instituției. Suma era justificată prin plăți fictive către persoane decedate.

Un casier al Academiei Române și-a însușit 3,1 milioane de lei din buget

„Astăzi, 04 martie 2021, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în aplicare două mandate de percheziție domiciliară și două mandate de aducere într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de delapidare”, a transmis Poliția Capitalei.

Anchetatorii au descoperit că „în perioada 2004-2020, o persoană, în calitate de casier, în cadrul „Academiei Române” ar fi însuşit din casieria instituţiei suma de 3.100.000 lei, sumă justificată contabil în plaţi fictive către persoane decedate, cu destinaţia indemnizaţie de merit”.

Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigarea Criminalității Economice a Sectorului 1 sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Plăţi fictive către persoane decedate

Din luna iulie a anului 2020, Libertatea a scris despre despre descoperirea făcută de angajații Academiei Române, care au sesizat plățile ilegale. Ioan Dumitrache, secretarul general al Academiei, a declarat că banii au fost recuperați și că a făcut plângere la Parchet. Oficialul Academiei susținea la acel moment că banii au fost găsiți în dulapurile casieriei, potrivit G4Media.

Cookies