Un carnivor specific nordului Africii ameninţă Banatul.Împuşcarea animalelor,aprobată de autorităţi

de:
15 sept. 2015
0 Afișari
Un carnivor specific nordului Africii ameninţă Banatul.Împuşcarea animalelor,aprobată de autorităţi

Pe fondurile de vânătoare gestionate de AJVPS Caraş-Severin, în zonele Bocşa şi Bozovici, dar şi pe cele din apropiere de frontiera cu Serbia şi limitrofe judeţului Timiş, au fost identificate zeci de noi exemplare de şacali, potrivit directorului asociaţiei, Mircea Ciobanu, citat de radioresita.ro.

Până anul trecut acest răpitor nu a fost cuprins în planul de evaluare şi recoltă al gestionarilor fondurilor de vânătoare. Ministerul de resort a aprobat printr-o hotărâre împuşcarea acestora indiferent de sezon şi fără limită de exemplare.

În aceeaşi măsură sunt încadrate anul acesta şi vulpile, care în judeţ, s-au înmulţit excesiv în această vară, dar şi mistreţii, a mai spus Mircea Ciobanu.

Şacalul este un mamifer carnivor sălbatic, asemănător cu lupul, dar mai mic decât acesta, cu coada mai scurtă şi cu botul ascuţit. Trăieşte de obicei în nordul Africii, în sudul Asiei şi în sudul Europei, în zona mediteraneană.

Şacalul auriu face parte din familia canidelor, ca vulpea şi lupul. În ultimii ani, numărul acestora pe teritoriul României a crescut, mai ales în zona de sud a ţării.

Cookies