UPDATE: Trei candidaţi la şefia PMP s-au retras din cursă, sâmbătă

de:
07 iun. 2014
0 afișări
UPDATE: Trei candidaţi la şefia PMP s-au retras din cursă, sâmbătă

Adrian Rădulescu, Gelu Vişan şi Adrian Papahagi au anunţat, sâmbătă, că se retrag din cursa pentru şefia PMP. Rădulescu şi Vişan au precizat că se retrag din cursă şi susţin candidatura Elenei Udrea la şefia partidului, în timp ce Papahagi a precizat că îl susţine pe Daniel Funeriu. Astfel, funcţia de preşedinte al PMP este vizată acum de Daniel Funeriu şi Elena Udrea, scrie Româniatv.net.

Adrian Rădulescu a anunţat decizia de a se retrage din cursă printr-un comunicat de presă difuzat sâmbătă.

„Sunt om de echipă şi am suficientă experienţă politică încât să înţeleg ce drum trebuie să urmeze Mişcarea Populară pentru a deveni principalul partid de centru-dreapta din România. Avem nevoie de un lider autentic, care să adune oamenii în jurul lui, gata să muncească 24 de ore pe zi dacă este nevoie, care să se lupte cu adversarii politici şi să fie şi carismatic. De aceea cred că soluţia este Elena Udrea. M-am înscris primul în această competiţie, înainte ca ea să se înscrie, aşa că acum am decis să mă retrag şi să îi acord Elenei Udrea susţinerea mea”, a declarat Adrian Rădulescu, conform sursei citate.

Întrebată, înainte de începerea Congresului PMP, despre retragerea lui Adrian Rădulescu din competiţia pentru şefia partidului, Elena Udrea a spus că nu este un gest care să o surpindă, arătând că acesta s-a înscris în competiţie înainte ca ea să facă acest demers.

„Am făcut întotdeauna echipă cu domnul Rădulescu, îi mulţumesc pentru susţinere, nu este neapărat un gest care să mă surprindă, este un om care a muncit mult pentru partid”, a spus Udrea.

Întrebată dacă preşedintele Traian Băsescu a fost invitat la primul Congres al PMP, Udrea a arătat că, din câte ştie, şeful staului a fost invitat, însă este plecat din ţară.

Udrea a fost întâmpinată pe holul Palatului Parlamentului, unde are loc evenimentul, de Daniel Funeriu, şi el candidat la şefia PMP, care i-a oferit un măr verde, simbolul partidului.

„Sper să fac echipă cu domnul Funeriu”, a spus Udrea.

Primul Congres al PMP a început, la puţin timp după ora 11.00, când, pe acordurile melodiei „Happy”, au urcat în scenă preşedintele interimar Eugen Tomac şi alţi reprezentanţi ai partidului.

A fost intonat apoi imnul de stat al României.

Cei aproximativ 1100 de delegaţi ai PMP urmează să aleagă preşedintele partidului, opt vicepreşedinţi, opt secretari executivi, un secretar general şi doi secretari generali adjuncţi.

Elena Udrea Şi Daniel Funeriu vor candida doar pentru funcţia de preşedinte al partidului, în timp ce ceilalţi competitori vor mai candida şi pentru alte funcţii. Astfel, Adrian Papahagi va candida şi pentru un post de vicepreşedinte pe strategii şi relaţii politice, iar Gelu Vişan pentru o funcţie de secretar general adjunct.

Cookies