LA MINE-N CARTIER

Un cămin deschis orașului, în Sectorul 4: eveniment dedicat vârstnicilor

Manifestarea s-a derulat pe principiul unei conferințe – întâlnire, având ca temă principală de dezbatere „Valoarea vieții persoanelor în vârstă: un Cămin deschis orașului”.

Iniţiativa Autorităţii Locale Sector 4 propune înlăturarea oricăror bariere, prin deschiderea simbolică a porților Căminului spre oraș, demers menit să evidenţieze şi să potenţeze contribuţia socio – morală a vârstnicilor şi apartenenţa acestora la comunitatea locală, conform unui comunicat remis B365.ro.

De asemenea, pornind de la rezultatele notabile înregistrate în cei aproximativ 10 ani de colaborare dintre Centrul de Îngrijire și Asistență nr. 1 şi Comunitatea Sant´Egidio, au fost evidenţiate aspecte precum semnificaţia şi importanţa socială a vârstnicilor, ca palier de vârstă şi implicare, în special în contextul în care ţara noastră se situează printre statele europene cu cel mai înalt grad de risc din punct de vedere al îmbătrânirii populației.

În dezbateri s-a mai pus accentul în mod deosebit pe susţinerea iniţiativelor de sprijin acordat în planul asistenţei sociale, inclusiv prin promovarea şi utilizarea voluntariatului, cât şi prin stabilirea unei legături cu vârstnicii, aceştia demonstrând înțelepciune, forță şi dorinţă de a transmite nouă, tuturor, învăţături de viaţă şi o mare lecţie, menită să evidenţieze faptul că societatea nu trebuie şi nu poate să îi marginalizeze şi să îi uite, abandonaţi destinului lor.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4,  Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și al Comunităţii Sant´Egidio.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button