Un cămin de bătrâni din Sectorul 5 funcționa fără autorizație. Seniorii vor fi relocați, iar câțiva dintre ei vor fi transferați la Spitalul Colțea

15 iul. 2023
583 afișări
Un cămin de bătrâni din Sectorul 5 funcționa fără autorizație. Seniorii vor fi relocați, iar câțiva dintre ei vor fi transferați la Spitalul Colțea
Un cămin de bătrâni din Sectorul 5 funcționa fără autorizație. Seniorii vor fi relocați, iar câțiva dintre ei vor fi transferați la Spitalul Colțea | Captură video: Antena 3

În urma unui control efectuat de primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și prefectul Capitalei, Diana Artene, au fost descoperite mai multe nereguli la un cămin de bătrâni. Acesta nu avea licență de funcționare.

Un centru de bătrâni din Sectorul 5 funcționa fără autorizație

Controlul a fost realizat sâmbătă, 15 iulie 2023, în Sectorul 5 al Capitalei, a transmis Antena3.ro.

Aici s-a descoperit faptul că azilul nu avea niciuna dintre autorizațiile necesare funcționării, astfel că s-a luat decizia relocării tuturor seniorilor din cămin.

Conform informațiilor oferite de surse ale Antena 3 CNN, 15 dintre ei vor fi transferați la Spitalul Colțea.

Aceasta a fost declarația dată de primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone:

Din păcate sus nu se poate respira. Nu are licență. Nici într-un WC public nu miroase așa. Nu ne iese matematica, hârtii nu sunt, acte nu sunt. Ei spun că sunt 24, noi am găsit mai puțini.

Cristian Popescu Piedone a început, în această săptămână, controale în toate locațiile din subordinea DGASPC Sector 5.

Vineri, pe data de 14 iulie, acesta a anunțat pe pagina sa de Facebook că a găsit un cămin de bătrâni unde a fost nemulțumit de condițiile în care seniorii erau cazați. Pentru că nu intră în atribuțiile sale sancționarea neregulilor, acesta a sesizat Prefectura Capitalei.

M-a dezgustat și peisajul întâlnit într-un centru particular de îngrijire persoane vârstnice, de pe Pieptănari! L-am vizitat datorită unui cetățean care mi-a reclamat că administrația respectivului centru are prea puțin personal în raport cu numarul mare de bunici pe care-i are în grijă. Și… bine am făcut! Reclamația… s-a dovedit corectă!

Am constatat că personalul era, într-adevăr, insuficient! Vreo 7-8 angajați, cu tot cu bucătar, pentru… 53 de bunici.

În plus, am aflat că doar DOI angajați supraveghează bunicii pe timpul nopții. Mi s-a transmis că personalul este ajutat de voluntari! Asta este bine, tot respectul meu pentru cetățenii care fac voluntariat! Dar… voluntarii ajung când au timp și… nu stau noaptea, din cât ma pricep!

Nu mi-a plăcut nici mirosul de urină care persistă în incinta! Nu mi-a plăcut nici aglomerația de bagaje și alte produse din unele camere! N-am dreptul să iau nicio măsura! Am însă dreptul să constat și să sesizez instituțiile abilitate! Am sesizat Prefectura Capitalei!

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies