ARHIVA B365

Un călător RATB, prins fără bilet, a fost agresat fizic de controlori pe linia autobuzului 105 VIDEO

 Un tânăr prins fără să taxeze călătoria în autobuzul RATB de pe linia 105 a fost agresat de trei controlori ai Regiei. Bărbatul a fost împins cu forța, tras de pantaloni și ridficat pe sus de mâini de către controlori când a spus că nu are buletinul la el ca să se legitimeze.
Mai mult decât atât, când călătorul și-a prins piciorul în ușa autobuzului, și urla de durere, unul dintre controlori l-a apostrofat „Băi, lasă-mă cu teatril ăsta, te rog frumos!”. 

În urma altercației, unul dintre controlori s-a ales cu ceasul rupt.

Pasagerii au încercat să îl ajute pe tânărul bruscat, dar controlorii nu s-au lăsat intimidaţi nici măcar când oamenii au spus că sună la poliţie.

În cele din urmă, băiatul a fost dat jos cu forţa. Anul trecut, un bărbat a depus plângere împotriva a doi angajati RATB care au devenit violenţi cu el.

Conform romaniatv.net,  controlorii nu pot obliga călătorii să se legitimize. Procedura de legitimare este o convenţie social acceptată, iar obligaţia lor este să verifice legitimaţia de călătorie. Controlorii pot solicita intervenţia poliţiei pentru legitimare.

Controlorii nu au dreptul să coboare călătorii cu forţa sau să îi bruscheze. De asemenea, ei nu au dreptul să percheziţioneze călătorii.

Controlorii nu au voie să reţină călătorii în autobuz/tramvai sau staţie mai mult de câteva minute/jumătate de oră, iar orice reţinere care durează mai mult se transformă în privare de libertate şi se pedepseşte cu închisoare de la trei la 10 ani, conform articolului 189 din Codul Penal.

 

 

Ce se mai întâmplă pe linia lui 105..

Posted by Bucureștiul prin alți ochi on Saturday, January 30, 2016


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button