ASPA a fost sesizată de polițiștii de la Secția 23, în cursul nopții de marți, 9 aprilie, în legătură cu un cal care a fost abandonat în apropierea fostei întreprinderi „Republica”. Animalul a fost transportat de echipajele de intervenție ale Autorității la adăpostul Steaua Speranței.
ASPA a transmis, pe pagina de Facebook, că polițiștii de la Secția 23 au solicitat sprijinul unui echipaj de intervenție, în noaptea de marți, 9 aprilie, în vederea transportării unui cal care a fost abandonat.
În urma cercetărilor, s-a stabilit că animalul, împreună cu atelajul, au fost folosite pentru activități ilegale în apropierea fostei întreprinderi „Republica”.
La apariția polițiștilor, conducătorul atelajului a fugit.
ASPA este instituția la care forțele de ordine apelează ori de câte ori întâlnesc în activitatea lor câini care aparțin unor rase periculoase, sau animale abandonate ori abuzate.
De această dată, polițiștii Secției 23 Poliție au solicitat sprijinul unui echipaj de intervenție ASPA, în cursul nopții de marți, 9 aprilie, pentru a transporta un cal abandonat. După cum rezultă din primele cercetări, calul, împreună cu atelajul, fusese folosit pentru activități ilegale în zona Industriilor – în apropierea fostei inteprinderi „Republica”, iar la apariția polițiștilor, conducătorul atelajului a fugit.
Calul a fost transportat de echipaje ASPA la adăpostul Steaua Speranței. Atelajul a fost preluat de polițiștii de la Poliția Locală Sector 3.
Cazul prezentat mai sus nu este singurul de acest fel. În octombrie 2023, ASPA transmitea că un cal alb și neîngrijit a fost abandonat lângă Penitenciarul Rahova. Animalul a fost preluat de echipajele de intervenții ASPA și dus la un adăpost.
Calul este foarte slab și are o stare de întreținere proastă. Pentru acesta s-a emis un ordin de plasare în adăpost de către polițiștii Serviciului pentru Protecția Animalelor din cadrul DGPMB, astfel calul a fost transportat de echipajul ASPA la adăpostul pentru cai „Steaua Speranței” unde a primit îngrijiri medicale și a fost hrănit.
Totodată, acesta va fi verificat dacă are microcip, în vederea identificării deținătorului. Ca și în cazul câinilor, microciparea cailor este obligatorie pentru a preveni cazurile de abandon.
Conform Legii 205/2004 privind protecția animalelor, abandonul și/sau alungarea unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 3.000 la 12.000 de lei.
Te-ar mai putea interesa și: