Un câine cu gâtul strâns într-o șufă a fost salvat de un echipaj ASPA. Protecția Animalelor București va sesiza poliția

24 oct. 2023
401 Afișari
Un câine cu gâtul strâns într-o șufă a fost salvat de un echipaj ASPA. Protecția Animalelor București va sesiza poliția
Un câine cu gâtul strâns într-o șufă a fost salvat de un echipaj ASPA. Protecția Animalelor București va sesiza poliția | Sursa foto: Facebook - ASPA

Un câine cu o rană adâncă la gât, care se ascundea de câteva zile pe sub mașinile de pe o stradă din Sectorul 5, a fost salvat de un echipaj de intervenție ASPA. Patrupedul a fost dus la adăpostul ASPA Bragadiru, unde a primit îngrijiri medicale.

Câine cu rană adâncă la gât, salvat de un echipaj ASPA

ASPA a povestit pe pagina de Facebook un caz dureros al unui câine găsit pe o stradă din Sectorul 5. Animalul se ascundea de ceva timp pe sub mașinile din zonă, suferind din cauza unei răni adânci situate în jurul gâtului.

Un echipaj de intervenție ASPA l-au dus la adăpostul din Bragadiru, acolo unde i s-au oferit îngrijiri medicale, fiindu-i îndepărtată sârma legată de gât. De asemenea, i s-a oferit și medicația necesară:

I-a fost îndepărtată șufa din plastic cu care fusese legat de gât, i-a fost toaletată și dezinfectată rana, a fost bandajat și i-au fost adiministrate medicamente cu efect antibiotic, antiimflamator și antitermic.

ASPA a precizat faptul că patrupedul se va recupera, iar leziunea se va cicatriza. Chiar dacă nu se va mai afla în pericol, acesta va avea nevoie de o familie responsabilă și iubitoare care să-l ajute să-și recâștige încrederea în oameni.

De asemenea, legea 205/2004 privind protecția animalelor menționează că deținătorii de animale trebuie să le asigure acestora, în funcție de nevoi, un adăpost corespunzător, hrană și apă, posibilitatea de mișcare suficientă, îngrijire și atenție și asistență medicală.

Pentru câinii care sunt legaţi, stăpânii câinilor trebuie să aibă grijă ca zgarda de la gâtul acestora să fie dintr-un material care să nu fie dăunător sănătății animalului și să fie concepută astfel încât să nu existe riscul de strangulare. Din nefericire, cazul prezentat de ASPA arată că aceste prevederi nu au fost respectate de cel care i-a fost cândva proprietar.

Poliția va fi sesizată în legătură cu acest caz, însă câinele nu era microcipat și din acest motiv identificarea și sancționarea stăpânului va fi dificilă.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies