Un bust al lui Gheorghe Dinică, dezvelit în faţa unui teatru din Capitală

de:
16 sept. 2013
2 Afișari
Un bust al lui Gheorghe Dinică, dezvelit în faţa unui teatru din Capitală

Bustul lui Gheorghe Dinică, amplasat în faţa Teatrului de Comedie din Bucuresti, a fost dezvelit duminică, in aplauzele unui public numeros, anunta Agerpres.

„Astazi as putea spune ca deschidem stagiunea 2013-2014 a Teatrului de Comedie cu un spectacol special in care noi suntem spectatorii, iar Gheorghe Dinica joaca rolul principal. E o mare onoare pentru noi si o cinste ca aceasta minune dumnezeiasca – iata, suntem langa biserica – sa existe la noi, aici. Va dati seama cati spectatori vor veni la teatru si vor fi salutati de Dinica? Apoi, la iesirea din teatru, vor fi, de asemenea, salutati de Dinica. Vor fi in timp milioane de spectatori”, a spus George Mihaita.

El a adaugat ca „visul sau” este sa faca o alee in fata teatrului cu toti marii actori care au trecut pe la Teatrul de Comedie. „Visul meu de vreo cinci ani incoace este sa fac o alee a actorilor mari de la Teatrul de Comedie. In mijloc Radu Beligan, dar cat mai incolo in timp, pe urma Amza Pellea, Marin Moraru, Iurie Darie, Stela Popescu si multi alti. Sper sa ma ajute Cel de Sus sa-mi vad visul implinit”, a mai spus directorul Teatrului de Comedie.

Desi asteptat sa participe la eveniment, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a transmis un mesaj in care si-a cerut scuze pentru absenta si l-a elogiat pe marele actor. „Ne-am adunat aici, in aceasta seara, pentru a onora memoria marelui actor roman Gheorghe Dinica, personalitate de prim rang a teatrului si a filmului romanesc. O facem prin dezvelirea acestui monument realizat in bronz, care ii surprinde pentru eternitate zambetul inconfundabil, un zambet care, pana astazi, a fost retinut doar de pelicula cinematografica si pe care Primaria Capitalei a decis sa-l nemureasca in bronz. (…) Primaria, care inca din timpul vietii i-a acordat titlul de cetatean de onoare, astazi ii dedica acest monument”, s-a aratat in mesajul transmis de primarul Capitalei.

Bustul din bronz a fost realizat de sculptorul Dragos Catalin Munteanu, acelasi artist care i-a creat si statuia amplasata in Cimitirul Bellu, la capataiul marelui actor.

Cookies