Un burghez gentilom și foarte muzical pe scena Ateneului Român. Concert simfonic cu public al Filarmonicii „George Enescu”

31 mai 2021
48 afișări
Un burghez gentilom și foarte muzical pe scena Ateneului Român. Concert simfonic cu public al Filarmonicii „George Enescu”

Filarmonica „George Enescu” anunță că luni, 31 mai, de la ora 12.00, se vor pune în vânzare biletele pentru concertul simfonic cu public de joi, 10 și vineri, 11 iunie 2021, în care Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” va fi condusă de Gabriel Bebeșelea, dirijorul său principal din stagiunea 2020/21. Programul concertului din 10 și 11 iunie are la bază un concept unitar, fiind alcătuit din selecțiuni din muzica originală compusă de Jean-Baptiste Lully pentru piesa Burghezul gentilom de Molière și din Suita Burghezul gentilom de Richard Strauss.

Un burghez gentilom și foarte muzical pe scena Ateneului Român

Încă din 2015, când s-au împlinit 300 de ani de la moartea lui Ludovic al XIV-lea, Gabriel Bebeşelea a depus o muncă asiduă de cercetare a muzicii lui Jean-Baptiste Lully, stăpânul muzical al Curţii Franţei din vremea „Regelui Soare”. Dirijorul pune în valoare muzica lui Lully, după o muncă de câțiva ani de cercetare complexă și de transcriere a manuscriselor, precum și de selecție a lucrărilor.

La Filarmonica „George Enescu”, muzica Burghezului gentilom va fi oferită iubitorilor de muzică într-o alcătuire unică, realizată de Gabriel Bebeșelea, melomani pe care îi așteptăm din nou cu bucurie în sala de concert, după ce Ateneul Român și-a redeschis porţile pentru public. Pentru noile concerte cu public programate până la finalul stagiunii, capacitatea sălii Ateneului Român poate fi ocupată în proporție de 50%.

Suita orchestrală Burghezul gentilom (în germană, Der Bürger als Edelmann) de Richard Strauss a fost interpretată în primă audiție la Viena, în 1920. Asemenea lui Lully, care a colaborat cu Molière, Strauss a compus muzica pentru adaptarea făcută de Hugo von Hofmannsthal (libretist al multora dintre operele lui Strauss) după piesa celebră scrisă de Molière, iar din cele 16 secțiuni muzicale inițiale, Strauss a extras 9, punând la punct o lucrare instrumentală de sine stătătoare.

Dintre acestea, câteva sunt inspirate direct de creația lui Lully, în spiritul neoclasic al începutului de secol XX, astfel încât între cele două lucrări există o legătură nu doar conjuncturală, ci și nemijlocit muzicală.

Concert simfonic cu public al Filarmonicii „George Enescu”

CONCERT SIMFONIC CU PUBLIC
Joi, 10 și vineri, 11 iunie 2021, ora 19.00
Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”

Dirijor
GABRIEL BEBEŞELEA

Program
Jean-Baptiste Lully
Selecțiuni din muzica la Burghezul gentilom de Molière
Richard Strauss
Suita Burghezul gentilom

Prețurile biletelor sunt:
Categoria I: 110
Categoria II: 100 lei
Biletele pentru cele patru concerte sunt puse în vânzare pe site-ul instituției.
Din cauza restricțiilor impuse de pandemia cu COVID-19, sunt puse în puse în vânzare, pentru fiecare concert, aproximativ 350 de bilete, Sala mare a Ateneului Român fiind ocupată în proporție de 50 la sută din capacitate.

Biletele se pot procura astfel:

– De la Casa de Bilete a Ateneului Român
Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar.
Telefon: 021.315.68.75

– Online, accesand site-ul www.fge.org.ro – sectiunea „Calendar“. Vă rugăm să luați în considerare că, odată început procesul de rezervare online, locurile vor fi blocate timp de 30 minute. Numărul maxim de bilete ce pot fi achiziționate într-o sesiune online este de șase bilete. Pentru a susține activitatea Filarmonicii „George Enescu”, procesatorul de plăți nu percepe la acest concert comisionul de 5% din valoarea biletului.

Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condițiile prevăzute de lege.

Concertele programate în stagiunea 2020-2021 implică respectarea tuturor măsurilor de siguranță pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Intrarea la concertele organizate în Sala mare a Ateneului Român este permisă până la ora 18:50 și publicul este rugat să respecte cu strictețe regulile impuse de protecție și distanțare.

Cookies