ÎN BUCUREȘTI

Un Bugatti Veyron a fost verificat la RAR Grivița. Bolidul costă aproximativ 2.000.000 de dolari

Un Bugatti Veyron a fost verificat la RAR Grivița și va circula de acum înainte pe străzile din București și din România.

Registrul Auto Român a anunțat miercuri că un Bugatti Veyron a fost verificat la RAR Grivița.

„RAR Grivița, invadat de 1.000 de cai putere. În 2011, atunci când a fost produs, un Bugatti Veyron 16.4 costa în jur de 2.000.000$. Cu siguranță, de astăzi, un român este mai fericit când îi admiră motorul de 8L, W16”, au scris reprezentanții RAR pe Facebook.

Conform datelor Direcției regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), acesta nu este singurul Bugatti înmatriculat în România. Potrivit economica.net, în parcul auto naționale se mai află un „model nespecificat” al mărcii franceze, având însă o vechime mai mare de 20 de ani.

Bugatti Veyron poate atinge o viteză de 420 km/h și efectuează ciclul 0-100 km/h în numai 2,6 secunde. Modelul produs de grupul VAG a ieșit pe piață în septembrie 2005 ca cea mai scumpă și rapidă mașină din lume (1,7 milioane de euro).

Motorul, cu 16 pistoane, produce 1001 CP (cai putere) sau 1200 CP.

Numele său provine de la pilotul francez Pierre Veyron, primul care a câștigat cursa de la Le Mans 1939. Bugatti a câștigat atunci primul loc în cursa de anduranță fiind și ultimul an în care Bugatti a participat la Le Mans, scrie AlephNews.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button